Nuntă la Castel

Reading Time: 4 minutes

Nu e vorba de mine! Adică, este vorba de mine dar nu de nunta mea! Si din câte știți nici nu dețin vreun castel. Deși, câteodată, mi s-a spus ca mă “prințesesc”, dacă ăsta este un cuvânt adevărat. Oricum, ideea este că am făcut o listă cu cele mai frumoase castele, palate sau conace care dau bine în poză. Și anume în pozele voastre de la evenimentele importante: petrecere de revelion, nuntă, botez sau de ce nu, o zi de naștere fabuloasă la o vârstă “specială” pentru voi.

Mă rog, recunosc, că la un moment dat, am avut vise despre, atenție, rochiile perfecte, locurile perfecte și treptele pe care coboram admirată de toată audiența, spre el, să-i spun că ”da”. După cum spuneam, mi-am imaginat multe și de la vis la vis am schimbat hainele, atmosfera, invitații, locațiile, zonele geografice și multe altele. Dar până una alta, revenind la castelele noastre, mi-am dat seama că pot să fac o listă pentru alți nehotărâți. Să încurc și pe alții. 😎 Zic!

Și pentru că există veșnica întrebare “unde facem petrecerea” sau ca răspuns la căutările de pe net cu “locații ședințe foto glam” sau pur și simplu vreți să vă întoarceți puțin în timpul în care era magic să te afli în sala de bal, am ales câteva din locurile mele preferate din România.

În ordinea preferințelor, mele desigur, iată cele 7 favorite!

Palatul Brukenthal din Avrig

Aici se bifează Oranjerie, coborâre spectaculoasă pe trepte către o superbă fântâna arteziană, grădină exotică, camere de oaspeți plus ocazia de a scrie pe invitație “sunteți așteptați în reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal”.

Nu arată rău de loc!

La Peleș

Cine n-a văzut Peleșul să se duca acum! Nici măcar nu mă gândesc să spun ceva despre el. Am încercat sa cuprind puțin pe blog, în trecut dar, nu-i fac dreptate atât timp cât nu vă îndrum iar și iar să-l vizitați.

Castelul Teleki

Parc, râu, castel, heleșteu, pajiște și sală de bal. Faceți așa: cum intrați pe porți pierdeți câteva minute să inspirați tot aerul baroc al fațadei castelului. Apoi, intrați pe poartă și faceți câțiva pași până la intrarea din dreapta și urmați scările până sus. Aici lăsați-vă purtați, în pași de dans, către sala oglinzilor. Uimitor!

Cetatea Făgărașului

Austeră și mare. Două lucruri care nu pot duce decât către o soluție cameleon: poți face orice. Este așa de mult spațiu că orice iți trece prin minte poate fi făcut. Cu acordul autorităților, desigur. Dar cine poate rezista unui cuplu de lebede negre? Cine?!

Castelul Kalnoky

Nu încep cu sala pentru evenimente, pentru că e la subsol și oricum, atracția este în gradină. Ansamblul boem aranjat echilibrat lângă Castel, format din micul lac și foișorul așezat perfect, în mijlocul smaraldului. Bonus, există și un disc solar, cu care poți calcula momentul perfect din zi în care să savurezi un ceai pe băncuță, în părculeț.

Castelul Daniel

Despre castel am povestit, despre istorie așijderea dar cea mai nouă încântare de care, încă, subliniez încă, nu am avut parte este: Spa –ul. I-au spus Cellarium. Vă închipuiți deja o degustare de vinuri și brânzeturi fine, alături, în Spa. Sau asta e doar în mintea mea?!

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Daca eram copil, la momentul acesta, mi-aș fi dorit nespus să îmi fac ziua de naștere la Castelul de Lut. Mai ales ca e și iarna. Este decorul perfect pentru Alba ca Zăpada sau pentru câteva zâne, poate chiar Tinkerbell.

Dar acestea sunt doar idei care zburdă pe la mine prin căpșor. Mă aștept să fiți inspirați, cât de puțin, de lista mea dar suficient de mult cât să le vizitați.

Spor la visat și vizitat!

(Visited 678 times, 1 visits today)