Toate pârtiile de schi din Harghita mai mici de 500 de metri

Reading Time: 4 minutes

Bun! În sfârșit avem iarnă și în Harghita iar pârtiile sunt pline de zăpadă. Anul trecut, nici nu-i spunem numele, în afară de câteva lipsuri serioase, a însemnat și un mare minus la capitolul distracție pe pârtie. Mai precis zero.

De două zile în schimb, după ce ne-am plâns de Crăciun și Revelion că în loc de patine, schiuri sau placă am folosit în continuare pantofii de alergare, ne-am întors în full winter mode.

Perfect ales momentul pentru mine, în special pentru că am descins în Noiembrie în magazinele de specialitate pentru o pereche de pantaloni noi gata de pârtie!

Acestea fiind stabilite: zăpadă, pantaloni, geacă, cam folosită dar va prinde ultimul sezon de iarnă din plin, se pare că sezonul de schi 2021 va fi și ultimul pentru clăparii argintii care au fost alături de mine, ca niște camarazi de război.

Și pentru a-i retrage în glorie, iată traseul de iarna 2021. Cine știe, poate vă inspir și ne vedem prin zonă.

Săptămâna 11-17 Ianuarie

Nu știu exact dacă pot să fac turul întreg al județului având în vedere că: unu la mână, vacanța e cam gata și mai și muncim. Și doi la mână, povestea asta cu distanțarea mă face să aleg zilele săptămânii cele mai puțin aglomerate pentru pârtie cât și pârtiile cele mai puțin aglomerate de fel. Noroc cu webcam-urile.

Așa că am să încep timid cu câteva pârtii mai micuțe care au și nocturnă. Ce înseamnă micuțe? Nu mai mari de 300 m, hai maxim 500 m și care sunt să spun așa, în drum către pârtiile consacrate.

Homorod Băi

Știți de anii trecuți de pârtia de la Homorod, că o găsiți în drum spre Harghita Băi. Ieri dimineața, la 07:30 deja se punea în mișcare instalația pe cablu. Și nu era lume mai deloc. Astăzi nu știu cum stă treaba dar, îmi propun să încerc, la cat ninge în timp ce scriu, să merg mâine după amiază.

Pârtia Merești

Este o pârtie ușoară, de 300 de metri, aflată în zona satului Merești, lângă pădurea Frumoasa, pe drumul de legătură între Ocland și Mărtiniș. Poate vă este cunoscut traseul de la Raliul Harghitei sau daca ași vizitat Peștera Mare de la Merești dar pârtia sigur nu ați încercat-o fiind populară mai mult între localnici. Dar este perfecta pentru copii sau pentru primele zile de încălzire.

Piricske

Mai țineți minte ce vă spuneam în 2019, despre pârtia ascunsă în pădure de lângă Harghita Băi? Mergând înspre Miercurea Ciuc, la semnul de ieșire către Mountain Rest faceți stânga. Sunt 2 parcări măricele unde puteți lăsa mașinile și apoi, în 2 minute sunteți direct în punctul de coborâre. 300 de metri de pârtie medie cu tot ce trebuie.

Șumuleu Ciuc

Pârtiile de la Șumuleu Ciuc sunt 3 la număr. Cea mai mică este și cea mai agresivă, fiind de dificultate medie spre mare, chiar dacă este de doar 400 de metri lungime. Pârtia Șumuleu Ciuc 2 este mai potrivită începătorilor, la fel ca și fun-park-ul RideMore, care merge în paralel cu Pârtia Șumuleu Ciuc 1a.

Tușnad Băi

Hei, hei, hei! Ajungem și la locul meu preferat din toata inima zăpezii: Tușnad Băi!

De ce? E simplu! Cea mai buna mâncare se găsește la Hotel Fortuna, la baza pârtiei. Tot acolo este și startul pentru concursul de atelaje cu câini nordici. Și trei, pârtia este la câțiva metri de drum. Practic, ai ajuns, ai descălecat și te-ai urcat pe pârtie. Bum!

Csango – Valea Rece

Tot o pârtie micuță și drăguță, aflată în satul Valea Rece, în Lunca de Jos, este și Csango. Este perfectă pentru începători sau cei care vor recupereze timpul stat pe bară, cu 450 de metri de pârtie albastră. Stratul de zăpadă adunat de azi dimineață până acum este de doar 15 cm dar crește văzând cu ochii.

Acestea fiind scrise, săptămână asta de aici am de ales. Iarna de abia își intră în drepturi și până în weekend, am să verific cum stă treaba la inclinație mică. Apoi, mă duc până sus la Mădăras sau Harghita Băi.

În afară de acestea 6, mai sunt încă 9 localități în care se poate schia în județul Harghita. Am sa vi le prezint pe rând, după o serioasă experiență personală. De fapt, despre Harghita Băi și dăraș găsiți detalii și din anii trecuți tot aici, pe blog. Am să fac doar două, trei cristiane în plus.

Rămâne să revin cu impresii “la rece” despre Ciumani Snowpark, SkiGiymes, Izvorul Muntelui, Toplița, Borsec și Bucin.

Să avem o iarnă ca-n povești!

(Visited 1,726 times, 1 visits today)