Experiența pozitiva a anului: plimbarea cu câinii in Bălan

Reading Time: 3 minutes

Astăzi vreau sa va povestesc ceva despre noi. Suntem iubitoare de animale, desigur. Si in special iubim câinii. In particular, eu mă omor după Malamuții de Alaska. M-am îndrăgostit de rasa datorita apropierii genetice de lupi. Se spune ca este una din cele mai vechi rase domesticite si una dintre cele mai primitive.

Sa ne înțelegem de la început: cu toate ca de abia aștept sa mă joc cu toți cățeii si in special cu Teddy, elegantul Collie al lui Feri, daca va trebui sa mai aleg un partener blănos, tot Malamut de Alaska va fi. Pentru ca sunt de nestăpânit dar loiali unicului lor om.

Si ca sa înțelegeți pe viu povestea lor, v-as îndrepta pașii către Bălan, in Harghita. Aici, la noi in tara, se poate traversa pădurea ca-n Alaska. Cu o pereche, doua trei sau chiar mai multe de minunații ale naturii.

Mi-am dorit de prima data când am văzut un documentar sa trăiesc așa o experiența. Dar Alaska, încă, pare sa stea tot acolo, departe.

Acum cativa ani însă, am aflat de concursurile de atelaje cu câini nordici de la Tușnad. Si mi-am promis sa ajung sa particip, ca spectator, desigur.

Ei bine, anul acesta mi-a ieșit mult mai mult de atât. Am găsit, mulțumita doamnei Mariana, in Bălan, o experiența inegalabila, pana acum. Trebuie doar sa ajungeți pana la Miercurea Ciuc iar de acolo, mai mergeți preț de o cafea, pana la Bălan.

23 de explozii de energie in Bălan

Nu glumesc deloc si nici nu exagerez când spun explozii de energie. Domnul Rica a fost atât de amabil sa ne prezinte cei mai noi membrii ai haitei, 3 pui câini de Groenlanda , încât am salutat toata familia. 23 de nasuri care caută informații despre un posibil partener de joaca:)

Trebuie sa recunosc ca mi-a făcut o imensa plăcere sa-l cunosc pe domnul Grosu. Este tatăl lor, evident dar si musher serios. Atunci când isi aud numele din gura lui, fiecare răspunde in felul sau. Cei mai experimentați mișcă abia perceptibil din urechi, mai o coada fluturând sau cei mai energici chiar se întorc spre Șefu’ cu juma’ de cap:).

Jar

Cred ca mi-am făcut o prietena, in toata acesta plimbare. Pe Jar. Mi-a rămas ca o amprenta in memorie. Cea mai tânără cățea din atelaj. Si cea mai dornica de a răspunde corect. De fapt cred ca mi-a plăcut datorita caracterului si faptului ca era considerata mezina neîmblânzita a atelajului. Ce mai pui ar ieși cu Feri. Doar ca Feri o are pe Masha iar Jar sta prea departe:) de casa.

Fiecare cățel are o masca si fiecare nume are o stea

Toți Malamuții cat si Câinii de Groenlanda ai lui Rica sunt, fiecare, cate un individ aparte. Dar împreună fac echipe puternice si o familie minunata. Si toți sunt câștigători atât in concurs cat si înafara lui. Pentru ca sunt crescuți cu drag, liberi si fericiți.

Va spun, atunci când va fi momentul, am sa aduc in familie un nou membru Malamut care sa se lase si periat si plimbat cu mașina. Feri al meu este cel mai minunat cățel dar si cel mai ciufulit pentru ca nu e prieten cu peria. Deloc. Așa ca m-am gândit sa-l învăț prin puterea exemplului. Ha-ha!

Pana atunci, prima reîntâlnire va fi in week-end, la Tușnad. Mă duc la concurs sa-i încurajez sau cel puțin sa mă satur de pufoșenii. Niciodată!

(Visited 279 times, 1 visits today)