Prima oprire la ski pe 2019: Băile Homorod

Reading Time: 3 minutes

Cum statul cu nasul in laptop a devenit litera de lege in iarna acesta, am ales sa fac pauze scurte si dese. Practic recreerea începe imediat cum se termina munca si asta am apreciat la austrieci. De fapt, mai întâi i-am invidiat, in special pe vienezi, si apoi am apreciat ca se poate. La doar 20 km de casa am întâlnire cu distracția.

Zis si făcut, bag ca MIG-ul treaba pana la 12-13 si apoi, in 15 minute sunt pe pârtie. Bine, plus timp de îmbrăcat si echipat, sa zic in 30 min sunt la teleski. Zapada in loc de pranz. Pe dieta, asa.

5 motive pentru care aleg Homorod

  1. In timpul săptămânii, la prânz, ai toata pârtia pentru tine!
  2. Ai Spa la baza pârtiei.
  3. Prăjitura cu mac la final de zi.
  4. Loc de parcare pentru 50 de mașini.
  5. Coada pentru urcare înseamnă maxim 8 persoane. In timpul săptămânii, in vacanta de iarna.
Pensiunea Lobogo

Este foarte convenabil așezata la baza pârtiei din Homorod. Doar ce cobori din camera si te-ai prezentat la coada pentru urcare. Are un mare Spa, doar la 20 m de pensiune iar in drum spre relaxare, treci pe lângă 2 izvoare cu apa minerala. Personal, nu mă omor după apa minerala de izvor. Dar bănuiesc  ca ceva, ceva face daca se sta la coada pentru alimentare. Bine, in total sunt, imprastiate prin zona 12 izvoare. Terapie, nu gluma!

Cea mai mica pârtie din Harghita

Partia Lobogo din Homorod Bai are doar 400 m lungime si 40 m lățime DAR este deschisa pana la 9 seara si are instalații de iluminat si de zăpadă artificiala. Nu ca ar fi mare nevoie de zăpadă artificiala sezonul acesta:)

Activități Extra

Se pot închiria căruțe sau, după cum e stratul de zăpadă, sănii cu cai pentru plimbare.

Spa-ul oferă tot felul de tratamente, bai si masaje plus piscina.

In sezonul de vara se organizează drumeții, partide de pescuit, vânătoare sau excursii calare.

Iar când arde soare, se deschide si piscina descoperita. Aproximativ 1 luna pe vara. Știți, aici e răcoare si in Iulie.

Ruinele Foldvar – rezervații arheologice

Vara, recomand vizita regiunii protejate, aflata pe Laz, in imediata apropiere a pârtiei, reprezentând ruinele unor fortificații romane datând de prin secolul 2 cat si ale unei cetăți (castellum) romane.

Practic, pârtia din Homorod este un fel de “terenul de baschet din curtea scolii”. Nu este cea mai mare si mai frumoasa dar e buna si, cel puțin pentru unii, e “in cartier”. Dar nu e graba. Am sa vi le prezint si pe cele mai mari. Pe rand ca avem toata iarna la dispozitie.

Cate o partie la 3-4 zile. Si un derdelus!

(Visited 47 times, 1 visits today)