Alta oprire la ski: Pietricica

Reading Time: 3 minutes

De când nu ați avut o pârtie de ski doar pentru voi? Cred ca, cel puțin așa e in cazul meu, niciodată. Pana am ajuns la pârtia de ski și snowboard Piricske sau Pietricica. Evident este tot in Harghita pentru ca, după cum spuneam, evit pe cat posibil Valea Prahovei.

Unde se afla

Dar sa va spun cum găsiți acesta mica nestemata. Pe drumul de legătura intre Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc, undeva la aproximativ 15 km de Miercurea Ciuc. Intrarea se face pe un drum absolut feeric, in mijlocul pădurii. Si aveți de mers cam 2 kilometri pana la pârtie.

Cazare

Imediat ce ai ieșit din pădure, după ce ai căscat ochii cat cepele după căprioare si iepuri agitați, in luminiș, ajungi într-o parcare. Aceasta si încă una aparțin de pensiunea Mountain Rest. Pensiunea este fix ce trebuie: liniștita, cu mâncare buna si fără mari pretenții. Nici mult semnal la telefon dar cu wi-fi super ok.

Si chiar daca sunteti intresati doar de partie, va recomand sa incercati un traseu cu snowmobilul. Se organizeaza mini excursii aproape in fiecare zi sau trasee ceva mai lunci cu oprire la alta cazare. Suna interesant?

Pe timpul verii, la pensiune se organizeaza nenumarate team buildinguri. Drept pentru care in spatele pensiunii este amenajat un teren de fotbal au si pe seriozitate, sala de sedinte sar si pe relaxare sauna sau, pentru aventurieri, excursii cu atv-urile.

Condiții de ski

Ei bine, fiind atât de retrasa, Pietricica oferă servicii extra de închiriere echipament de snowboard sau ski dar limitate. De aceea este bine sa ajungeți pregătiți. Inclusiv căciula si mănuși:) Pârtia a fost deschisa la început de 2015 si este frecventata mai mult de familiile din zona sau școlile de ski pentru copii. Se vine in sistem organizat.

Daca vreti sa verificati starea partiei, in timp real, cei de la pensune ofera acces la webcam.

Programul este de Luni pana Vineri 13:30-17:30 si de la 18-21. Iar de Sâmbătă pana Duminică, și în vacanțe sunt trei ture, între orele 09:00 – 13:00 și 13:30 – 17.30 și 18:00 – 21:00.

Lungimea pârtiei este de 300 m iar gradul de dificultate este ușor spre mediu. Numai bun pentru învățăcei si pentru cei care vor sa se “încălzească” la început de sezon.

Concluzie

Pentru mine, este cea mai confortabila pârtie de reintrat in mana, sau in ski:) Fără multa lume care sa se agite pe lângă, practic înafara de tipul de la cablu si doamna de la casierie, pe pârtie am fost 3 persoane. După ce au plecat gașca de la școala de ski, pe la ora trei si jumătate.

Fun Fact

Pe drumul secundar de la pensiune pana la jumătatea pârtiei, pe partea dreapta este o casa cu o curte imensa in care fac rondul doi Saint Bernard-zi si un ciobănesc Caucazian. Sunt un deliciu, daca treceți de lătratul asurzitor 🙂

(Visited 111 times, 1 visits today)