Gardalanding prin camping

Reading Time: 4 minutes

Va spuneam intr-una din zilele trecute ca anul acesta am experimentat serios campingul. Așa ca după ce am terminat distracția la camping Kanegra, am pornit frumos către Gardaland. De fapt am plecat sa facem Gardalanding, dupa cum spun gazdele noastre din Italia.

Ce înseamnă Gardalanding?

Este un termen impropriu. Nu exista de fapt si de drept dar cumulul de experiențe pe care-l poți avea in jurul Lacului Garda, se aduna la un loc sub denumire de Gardalanding.

Si pentru a face Gardalanding, in primul rând, e musai sa te cazezi intr-un camping, pe malul lacului. Noi am ales Peschiera del Garda. Si anume, un camping pe baza de Motorhome.

Motorhome

Poate sa fie o autorulota, sau o rulota sau un camper sau, stați așa! O casa pe roti! Da, poate fi mutata după pofta inimii cu condiția sa ai câteva litere in plus de B la calitatea de conducător auto. Si cum noi nu deținem mai mult de doua iar vara doua roti ne ajung, am stat intr-o casa pe roti.

Cum arata? Minunat! Am avut trei camere de dormit, desi era suficienta una. Am stat putin si in camera de zi/bucătărie. Cam cat am gătit sau cat sa fiarbă espresso-ul. Am avut chiar loc sa ma spal pe cap in micuța baie. Iar serile le-am petrecut, ca si diminețile, pe terasa primitoare din fata sufrageriei.

Serios, a fost foarte cool! Iar apropos de gătit, pentru ca nu m-am putut abtine, am avut ce in motorhome? Aragaz pe Gaz. Mărețul gaz, fără plita. Nu știu daca sunteți ca mine dar eu, pentru gătit, prefer gazul plitelor electrice, fie ele cele mai moderne. Si am făcut niște paste la mama lor acasă: cu pomodorini si peperoncini. O bunătate de ne-am lins pe degete.

Biciclete

Gardalandingul se face pe bicicletă, in mare parte. Peste tot sunt locuri de închiriat, nu doar in camping. Ca le vreți clasice, mountainbike sau electrice, nu contează. Au de toate. Cel mai avantajos este de închiriat pe cate o săptămână dar, in caz ca nu aveți timp, ajunge si pentru jumătate de zi. Șmecheria este sa le aduceți in timp util înapoi. Altfel, plătiți o zi întreagă. Ideal e sa le luați undeva la prânz si sa le duceți înapoi a doua zi pana in prânz.  

Exista câteva trasee bine stabilite, dedicate bicicliștilor. Si cel mai frumos este ca puteți merge in jurul lacului, unde va puteți bucura atât de priveliște cat si de ocazionala repriza de bălăceala.

Parcurile Tematice de Distracții

Suna apocaliptic. Gardaland, Movieland, Cavour, Caneva sau Medieval Times sunt doar câteva dintre parcurile așezate una lângă alta. Abia ai coborât dintr-un rollercoaster si ai ieșit pe poarta ca auzi țipetele din celălalt parc. Am fost in 2. Atât am putut. Sunt mari, sunt distractive dar sunt si mâncătoare de timp. Așa ca e musai sa cântăriți bine cat timp aveți la dispoziție pentru țipat si ras in hohote pentru ca aveți de lucru cu parcurile de distracții. Pana târziu in noapte.

Excursii in zona

Pentru amatorii de city break uri, totul se rezolva: plecare disde dimineață si pana seara sunteți înapoi. Cele mai apropiate, pe autostrada, la maxim una-doua ore distanta, sunt Veneția, Milano, Verona, Bergamo sau o plimbare prin Dolomiti.

Degustări

Aici e greu. Luați-va un Colebil si un Triferment cu voi ca aveți de mâncat si de băut. Stiti de Valpolicella? Este o experiență care îmbină degustarea de vin cu arta si bicicluitul. Practic ca sa nu te simți îmbuibat după atâtea degustări, te deplasezi cu bicicleta pana acasă. Glumesc, sunt o serie de evenimente in zona. Peste tot, pe malul lacului , in fiecare mini orășel se organizează pe timpul verii si toamnei cate un eveniment legat de mâncărică, brânzeturi, paste, pizza, vinuri, cărnuri, la care ce credeți? Se degusta.

Cam asta însumează Gardalanding. Si da, exista si o agenție cu numele asta. Dar nu e litera de lege ca doar ei va pot îndruma in toate aceste experiențe. O putem faci chiar noi😁

(Visited 153 times, 1 visits today)