Drumul către Sirmione

Reading Time: 4 minutes

Ei, acum n-am sa povestesc tot drumul. Doar o parte a circuitului de bicicleta pana la Sirmione. Am plecat din Peschiera del Garda si am șerpuit aproape tot drumul pe marginea lacului, pana la intrarea in cetate. Pentru ca da, Sirmione este o cetate!

Cred ca ceea ce mă împinge sa călătoresc este setea de cunoaștere: ce fac, cum au ajuns acolo si mai important, cum găsesc oamenii fericirea. Iar in Italia, La Dolce Vita, este din belșug! Si sigur, Sirmione este unul din locurile ideale pentru știința de a face nimic.

Știți povestea aia conform căreia, olandezii au descoperit , ieri practic, conceptul de a face nimic?! Niksen ii spune. Ei bine, sa stea la rând toata Olanda, pentru ca „la dolce far niente” este deja in aplicare de ani buni in peninsula albastra.

Dolce far niente in Sirmione

Spuneam ca am ajuns in Sirmione după o plimbare cu bicicleta pe malul lacului Garda. Consider ca sunt cea mai îndreptățită sa fac un picuț de nimic fix după 20 de kilometri de bicicluiala. Si am început bine cu o bălăceala in lac.😎 Scurta, cat sa prind doua raze de soare.

Pauza de plăcere

La intrarea in Sirmione, mi-am adus aminte ca am nevoie de o carte poștală si câteva timbre. Ne-am oprit la un “cappuccio” perfect pentru inspirație. Cum este un cappuccino perfect? Cu spuma de lapte atât de fina încât atunci când presari zaharul peste ea, le susține pana ajung sa bucure papilele, înaintea gustului perfect de cafea. Parca nu-ti pare rău sa te pierzi visând, intr-un fotoliu de fier forjat, aruncând din când in când privirea peste ceașcă, la mașinile care defilează pe străduță.

Castello Scaligero

Unul dintre cele mai complete si bine păstrate castele din Italia. Cam așa zice wiki la prima googaleala. Dar, după mult timp petrecut in Italia, vei vedea foarte multe castele bine păstrate. Pentru ca oamenii au respect pentru istorie, tradiții si sunt foarte buni oameni de afaceri. Iar turismul, știți ca susține economia mai ceva ca un sutien de calitate. Mă rog, sa revenim la oile noastre. Cetatea este plina de turiști, tot timpul. Iar ca sa iei o mica pauza de trafic, o șansă ar fi sa intri in Castelul Scaligero sa vizitezi expozițiile de arme medievale.

Plaja

Îmi place sa stau la soare. Enorm. Așa ca acolo unde găsesc un loc însorit, un pic de teren plat si apa, mă întind pentru putina vitamina D si, o pauza binemeritata. Aaah, dulcele nimic! Cetatea fiind practic, in mijlocul apei, Sirmione este o plaja de jur, împrejur. Pe stânci, pe plaja cu pietre, pe doc, pe iarba din parc sau chiar pe platformele de pe lac. Sau poți “eșua” pe o hidrobicicleta. Doar ca acolo e cu efort 😁

Villa Callas

Exact înainte de apus, a decis ceasul intern sa sune de cina. Așa ca am plecat in căutarea locului perfect pentru un festin. Sirmione. Plin de străduțe idilice, întortocheate, ce urca, coboară sau se scurg in alei interioare pana la intrarea in vile superbe. Iar una dintre aceste vile minunate a fost a nimeni alteia decât a Mariei Callas. Ispita multora, muza altora si vocea operei mondiale. Mă fascinează femeia acesta. Iar stilul ei inconfundabil, rezida in Sirmione de parca, Italia a fost a ei iar ea, încă sper sa o zăresc in gradina vilei, privind către apusul din spatele Dolomitilor.

Gustul inconfundabil

Pizza perfecta! Atât pot sa spun despre minunăția de care am avut parte la Doc Pub. Eu am trădat cauza nordului si am mâncat o Pizza Sicilliana iar el, a menținut tradiția cu o Margherita de vis. Iar la final, sa punem punctul pe i am împărțit un Tiramisu de casa. Totul stropit cu un pahar de vin închinat celor 4 noi: noi doi si reflexiile din vitrinele hotelului Catullo. Impecabil, de reiterat!

Ce a lipsit?

Încă o săptămâna! N-am apucat sa vizitez Thermele, sunt spa-uri minunate in cetatea Sirmione care merita încercate si doar o data.

Degustare de vinuri si paste cu trufe. Nu poți sa mănânci tot într-o zi dar, într-o săptămâna, măcar poți sa tragi speranțe.

Plimbare cu barca pe lac. Sunt plimbări scurte si plimbări lungi. Plimbări la cina sau la un brunch frugal. Toate stropite cu prosecco, din belșug.

Shoppingul! 😀 Sau poate lăsăm pentru alte locuri. Dar măcar un limoncello, putem strecura in topcase. Pentru mai târziu, pe terasa, ascultând Callas, pe fundal.

Drum bun către Sirmione!

(Visited 16 times, 1 visits today)