Șlibovița de Kanegra

Reading Time: 4 minutes

Kanegra. Tocmai am inchis telefonul cu maica-mea care-mi spunea de ocupația lui taica-miu din ultimele doua zile. Face țuică. De prune. Si mi-am adus aminte instant de un episod neașteptat din Croația, de luna trecuta Era pe seara, după o baie in Adriatica si ne apucase un frig serios. Ploua de doua zile, desigur. Si cu ce sa te încălzești mai repede decât cu o șliboviță la taverna? Așa ne-a recomandat ospătarul. Si chiar daca “Die prunie”, era tot ce știa in romana, a fost un real succes!

Ne tot întoarcem in Croația de câțiva ani si se pare ca relația asta este una serioasa. De fapt, planul era sa rămânem in Slovenia dar, au intervenit prea multe variabile.

Prima necunoscuta a fost ultima strigare de vacanta, iar Portorož si Piran au fost neîncăpătoare fix in cele 2 zile in care plănuisem sa ajungem. Nu-i bai! Si am început sa coboram ușor, pe coasta, pana la prima. Si ne-am oprit in mijlocul unei păduri de pini, lângă Adriatica, intr-un camping interesant.

Pana aici, nu am fost oameni de camping pentru ca nu știam cat de cool este atunci când nu e vârf de sezon. De obicei este o mare viermuiala de oameni, mașini, căței si diverse muzici. Ei bine, Kanegra a fost total altfel.

In primul rând, fiind extrasezon, in Croația, lumea tinde sa meargă mai la sud. De la Porec in jos, spre Dubrovnik. Dar aici, la granița cu Slovenia este un amalgam interesant de nații. Iar asta face din Kanegra un loc parca scos din timp si spațiu. Ca o bula idilica, daca vrei.

In jurul nostru a plouat continuu doua zile. Dar la Kanegra, am reușit sa facem chiar plaja. Nu mai spun ca apa marii, chiar si la jumătatea lui Septembrie are 21-23 de grade. N-a fost prea fain pentru jumătatea mai in etate a campingului, in schimb.

Am uitat sa va spun ca are o zona de FKK ? Da, are. Si totusi, pe ploaie nu pare sa fie prea fun pentru nimeni 😁. Dar e plin de romantism!

Ce sa faci in Camping Kanegra?

Daca e cu soare, plaja si baie in mare. Am înotat cu plăcere, adunat, câteva ore. Apa este extraordinar de limpede, in toate nuanțele de albastru-verzui pe care vi le puteți imagina.

Playtime

Sunt câteva centre pentru sporturi in care poți sa faci ce te taie capul. Mă rog, de ales intre basket, volei, fotbal sau beach volei. In plus, prin doua trei zone de mini parc sunt amenajate si aparate pentru fitness. Iar pentru copii…nah, locuri de joaca cu leagăne si diverse chestii de scos energia din cei mici. Plus, revenind la mare: închiriat placi de bodysurf, wind, echipament de snorkeling sau..colace uriașe 😎.

Bungaloul nostru era atât de aproape de apa încât am avut cate o repriza de înot înainte de micul dejun, câteva pe parcursul zilei si chiar o bălăceala înainte de culcare. Mă rog, înainte de un pahar de vin Malvazija.

Mâncarea

Când vine vorba de mâncare sau vin, Kanegra are de toate. Ai posibilitatea de a alege intre o pizzerie, un restaurant cu ștaif, o patisserie pentru 7 dimineața, sau taverna cea de toate serile. Plus ca ai oricând opțiunea de a rezolva povestea cu o cina gătita in bungaloul din dotare. Sau, chiar si aici exista opțiunea de “going out”, la osterie, ori in orașul alăturat. Mâncărurile sunt specifice croate: mezeluri crud uscate (prsut), peste (riba), fructe de mare, midii, stridii, cărnuri la grătar sau mâncăruri cu sos. Printre care se strecoară nelipsitele pizze, paste si cartofi cu mangold. Mangold! Suna așa de exotic ca o data si o data comanzi fără sa știi ce e. Mă rog, toata lumea spune „o planta”! Merge…

Shopping

Nu va imaginați o alee plina cu magazine ale brandurilor la moda. Mai degrabă un supermarket. Dar in acest supermaket găsești orice. Plecând de la înghețata si pana la pantofi de apa. Sau flamingo gonflabili, giganți.    

Cazarea

Kanegra arata ca un cartier de mini vile sau mini duplexuri. Rânduri de bungalouri diverse, înșiruite prin pădurea de pini. Sunt de trei si patru stele, gata pregătite pentru cupluri sau familii numeroase. Sau poate pentru o gașca foarte mare de prieteni. Am întâlnit câteva si chiar ne-a bătut gândul sa împărtășim ideea cu prietenii noștri.

Iar daca sunteți pasionați, puteți alege varianta a doua, după bariera, care va ademenește cu spoturi de campare. Corturi, autorulote sau rulote clasice. N-arata rău nici zona de FKK.👙🩱🩳🕶 Degustibus.

Concluzii

Ne place in camping. Dar totuși diferă cu o nuanță sau doua de campingul clasic si sigur cu ceva mai mare siguranță de campingurile clasice ale copilăriei unora dintre noi.

In final, ne-am ales cu o distracție pe cinste, un colt de rai ascuns parca într-o sticluță de Pinosol si am descoperit un nou stil de vacanta. Nu e rău deloc, pentru doua zile de camping! 

(Visited 99 times, 1 visits today)