Pregătiri pentru Nord: Împachetăm.

Reading Time: 3 minutes

Am intrat in linie dreapta către concediul mult așteptat. Si iar am dat de nesfârșita lupta: ce împachetăm. Anul acesta avem o noua provocare: cum împachetăm in sidecase-uri țoale călduroase. Ah, si sa bat recordul de greutate de anul trecut: bagaj sub 9 kg!

Când auzi Nord, parca te gândești la reni, Ikea si fiorduri, corect?! Si iți imaginați cum împachetam doua pulovere tricotate din lâna, izmene si UGG-uri flocoase. Ei bine nu puteați fi mai departe de adevăr. Nu mergem in Narnia 🚪

Îmbrăcămintea

Chiar daca e vara, drumul in Nord nu este scutit de frig serios. Așa ca primul lucru pe care-l verific este Accuweather de la mijlocul lui August. N-arata rău! Media temperaturilor maxime este de 19-20 grade Celsius. Si multe ploi. Ca sunt dimineața, torențiale sau mărunte, tot ploi rămân.

Așadar, vara sau nu, împachetam straturi-straturi. Ca atunci când mergem la ski. Layere si tricouri subțiri, windbreaker, polar si șosete lungi. Si chiar daca nu e prea calda apa, o data ajungi la Marea Baltica. Zic sa meargă si un costum de baie. Just in case 😎

Împachetăm ușor

Ce înseamnă ușor? Adică in loc sa iau obișnuitul necessaire înțesat cu toate cremele de vara, am sa bag unul mic-mic-mic, de biciclist. Ca de motociclist nu încape. (pun pariu ca el isi va lua necessaire-ul mare așa ca mă voi strecura puțin si-n spațiul lui 😉).

Trusa de călătorie

Hm, am sa-i spun trusă de călătorie XXXS. Cea mai mica pe care am reușit s-o împachetez vreodată, conține:

  • Periuța de dinți + mini pasta – travel kit;
  • Girly stuff: elastice de par, agrafe, tonic, mini crema de fata*, tangle teaser si altele mai intime.
  • Mini set manichiura
  • Mini trusa de cusut  

*ziceam de mini creme de fata: daca nu le găsiți in DM sau alte magazine de gen, cereți cu încredere mostre de la farmacii. La fel si cu pastele de dinți, sigur dentistul vostru preferat are variante mini.

La ce renunț?

Având in vedere ca îmi trebuie haine mai voluminoase, am sa renunț la câteva lucruri care îmi țineau de răcoare vara, in concediu. Las acasă sandalele, flip-flopsii si trei sferturi din creme.

Must have

Nu pot sa plec niciodată fără încărcător de telefon, aparat împotriva țânțarilor, cărți si safety kit. Adică genul meu de safety kit: medicamente, briceag 🐱‍💻, band aids, Baneocin sau Bepanthene si picături pentru ochi.

Anul acesta, in mod special, am sa iau si protecția de gat si o bandana. Plus protecția de ploaie pentru ca se anunță multe picături de apa. Râuri, practic.

Chiar ca am împachetat ușor. Sunt haine suficiente pentru 7-10 zile in ideea ca vom apela la o mașină de spălat sau doua.

Sper doar ca in Narnia au si mașini de spălat.✨

(Visited 6 times, 1 visits today)