Bagaj de călătorie sub 10 kg, rețeta proprie.

Reading Time: 3 minutes

La fiecare călătorie mă gândesc cum sa împachetez mai ușor. Si prin ușor vreau sa spun multe lucruri intr-un spațiu restrâns dar care sa nu mă limiteze cel puțin la variantele de îmbrăcăminte.

Si in funcție de destinație încep sa sortez: doua, trei, hai patru rochițe. Care sa nu fie nici prea elegante dar sa fie ok pentru hoinărit prin oraș si eventual care sa poată fi purtate si pe bicicleta, scooter sau motocicleta. Aici e ușor: nimic mulat sau lung :)) Înseamnă ca mai am loc extra pentru 2 perechi de pantaloni lungi. De fapt doar una. Ca sa-mi pun mai multe de pantaloni scurți. Tot doua perechi, sau chiar trei. La care trebuie sa asortez minim 5-6 tricouri sau bluze. Poate pun si o bluza cu mâneca lunga, chiar si o gecuta.  Jeans!

Gata, am reușit! Dar stai: trebuie sa mă si încalț cu ceva: clar 2 perechi de sandale fără toc. Mai bine una fără toc si una cu toc. E drăguț sa ai si ceva înălțime. Si flipflops. Nu se poate fără. Era sa uit: o pereche de teniși sau adidași. E un must, la cate locuri sunt de vizitat. Încărcătorul de telefon, sa nu-l uit acasă!

Capitolul costume de baie: alte 2, 3 obiecte plus lenjeria intima. Șosete scurte 5 perechi. Si un pix!

 

De ce folosesc cifrele aceste repetitive? Pentru ca intr-un side case de motocicleta cam atâtea pot sa inserez. Ca sa am loc de cârti: 3-4 volume neapărat. Minimum de lectura per vacanta. Si de restul se mai spală ca doar plecam cel putin doua saptamani. Sigur apare o cazare unde iți permiți sa faci refresh la îmbrăcăminte.

Ce pun in trusa de călătorie: farduriJ)) logic. Minimum necesar: CC cream, tuș negru, mascara si blush toate in varianta de travel. Mici, mici. La care se adaugă șampon si masca de travel. Deodorant si parfum. mici. Mai pun si aparatul de epilat, un minikit pentru unghii, si urgo. O crema antiseptica. Mini kit de medicamente: aspirina, paracetamol + ibuprofen.

Gata, pentru orice altceva exista mastercard :D!

Dar daca as avea loc de bagaj la cala? Fix același mod de împachetare la care maxim mai adaug 2 cărți. Pentru ca trebuie sa avem loc si pentru suveniruri la întoarcere, nu-I așa?

PS: pentru călătoriile cu motocicleta nici nu mai visez la alte suveniruri înafara de pozele si filmele din telefon.

(Visited 18 times, 1 visits today)