A venit vacanța cu trenul din București

Reading Time: 2 minutes

Așa mi-am adus aminte de copilărie când am citit ieri un articol despre călătoriile cu trenul. De fapt era o știre despre faptul ca CFR introduce calatorii către Istanbul si Salonic începând de : mâine!

De ce îmi place?

Călătoria cu trenul pentru mine a însemnat vacanta. Din totdeauna. Pentru ca ai mei nu au avut mașină pana după anii 90 si așa știam când vine vacanta. Aia mare vine cu trenul din Franța, nu?!. Pentru ca doar in Vacanta Mare aveam cum sa pierdem peste 8-9 ore de mers cu trenul. Mergeam la Hunedoara in fiecare vara, la vagonul de dormit. Cel mai bun somn e ala din tren, la cușetă.

Si acum ideea de a merge cu trenul pe mine mă bine dispune. Nu neapărat cu CFR-ul. Tocmai de aceea am surâs când am văzut ofertele de călătorie.

Unde putem merge?

CFR Calatori zice ca putem alege sa plecam in vacanta cu trenul in Turcia, Bulgaria si Grecia pe rute directe. Preturile sunt decente, de la 40 la 60 de euro, in funcție de destinație.

Exista si câteva trasee combinate cu alte companii de transport feroviar pentru Polonia, Cehia sau Slovacia, Austria, Germania sau Ungaria. Iar daca doriți a vizita Cehia, cu trenul, pot sa va povestesc din experiența proprie ruta Brno-Praga. Superb traseu!

Programul de călătorii 🚅

Alexandru cel Mare
Thessaloniki

Grecia – Salonic

Pentru Salonic va fi o plecare pe săptămână: Vinerea, la prânz 12:40  şi sosire la Salonic sâmbăta, la ora 6:59. Returul din Grecia se face Duminica, la ora 23:19 si ajungi  luni seara la 19: 00, înapoi in București.

Turcia – Istanbul

Trenul de Istanbul va circula zilnic.

Plecarile din Bucureşti la ora 12:40, la pranz cu sosire în staţia Halkali, in dimineata zilei urmatoare, la 07:40. Intoarcerea din Turcia se va face la 21:40 din Halkali (zilnic), cu sosire în Gara de Nord a doua zi, la ora 18:55.

Practic, calatoriile dureaza in jur de 19 ore. Cam mult. 🙄

Dar oricum dormi, te relaxezi si ajungi proaspat la destinatie. Mie chiar imi surade ideea, as mai incerca macar o data. Nu de alta, dar in secolul vitezei, trebuie sa iti placa trenul tare mult ca sa mergi atatea ore. Sau sa-ti fie teama de avion + sila de condus si rau de masina.

Poate mai inspre toamna vom face o excursie. Pana in Octombrie cand se termina programul 😁

(Visited 99 times, 1 visits today)