O expediție National Geographic îmi lipsea de pe Bucket List

Reading Time: 2 minutes

De unde îmi vine inspirația pentru calatorii? Pai totul a început cu Teleenciclopedia! Va aduceți aminte?

Emisiunea era unul din momentele in care reușeau ai mei sa mă prindă așezată. Nu știam cum si in ce fel dar mă visam explorând la nesfârșit toate locurile pecare le vedeam episod după episod.

Cam așa este si acum: pierd ore întregi uitându-mă la BBC Earth sau Nat Geo, Travel & Living sau citind cărți si reviste despre cate o expediție sau alta. Si încă visez la locuri in care nu am ajuns. Tot nu știu cum am sa fac dar măcar am material.

Iar ultima chestie, ultima năzăreală s-a ivit când am deschis National Geographic, website-ul, căutând cele mai bune calatorii de făcut in 2019. Si curioasa cum sunt, am apăsat pe unicul pop-up apărut pe ecran cu „Plan a trip”!

„Plănuiește o călătorie” in 2019

Sunt convinsa ca exista ceva la capătul indemnului „cere un catalog”. In special pe NG. Ce poate fi nasol la un catalog cu excursii realizat de NG? Nu au ei cele mai cool documentare?

Oameni buni! Știu ca e complicat de ales, si ca suna scump. Orice începe cu „expediție” înseamnăsi scump. Dar poate nu va fi chiar așa.

Sa luam spre exemplificare un tur de Europa Centrala si de Est. Da București, Sighișoara si chiar Snagovul sunt incluse. Dar pe lista se afla si Berlin, Viena sau Praga. Minunăția asta de expediție in Europa este foarte scumpa dar durează fix 21 de zile. Si ai inclus tot ce poți sa gândești (mai puțin mâncarea: e complicat aici).

Cine are timp 21de zile? Se scurtează 🙂 Dar chiar si așa, avem la dispoziție atâtea agregatoare si website-uri din care putem sa alegem sa ne facem expediția DIY. Sigur ca pot sa fac conexiunile pe low cost, cu luni in avans si chiar sa prind 1-2 promoții.

Ideea este sa ai de unde te inspira. Si sa încerci câteva din itinerariile lor ca si recomandări pentru timpul petrecut de tine.

Alege aventura

Tot aici ai posibilitatea de a găsi ce tip de vacanta iți dorești: vacante cu familia, de aventura, snorkeling, kayaking. Tu alegi si ei te inspira. Bine, daca vrei poți sa mergi chiar pe mana lor.

Eu asta intenționez sa fac. Nu știu când si nu știu cum dar cum următoarea expedițieeste deja stabilita, am sa trec câteva intr-un top, mai jos. Fără sa ne gândim la preturi, deocamdată.

Top excursii de pe lista mea inspirate de NG

Epic Antarctica – este o poveste pe care îmi doresc s-o scriu cândva.

Africa de Sud –  Cape Town se afla pe lista dar nu in scenariul de aici.

Galapagos si Peru – cu tot cu fotograf NG: OMG!

Polinezia Franceza – doar ca habar nu am cum am sa mă înțeleg cu apa, atât de mult timp:)

Mekong – sigur va suferi modificări experiența asiatica pana la a ajunge o expediție in sensul adevărat al cuvântului.

Ei bine, rămâne sa dau in lucru lista, sa ajung sa va inspir si pe voi:) Si nu mă înțelegeți greșit, lista este cu mult, mult mai lunga.

(Visited 3 times, 1 visits today)