In vacante pe urmele filmelor celebre

Reading Time: 4 minutes

Ultimul film pe care l-am văzut a fost Deadpool 2. Știu ca nu e o mare inspirație in privința alegerii unei vacante dar, in schimb am început sa visez la calatorii in insula lui Kong. Iar filmările pentru Kong, Insula Craniilor au avut loc de fapt in Vietnam. De fapt următoarea vacanta exotica este încă in joc pentru ca nu am ales ceva sigur iar cu fiecare seara de film pe care o petrecem, cu atât mai multe opțiuni urca in top.

Este așa de greu sa faci o alegere când ai atâtea locuri minunate de văzut. Dar totuși, am reușit sa reduc lista la 20. Si nu neapărat in ordinea preferințelor. Parca ar balansa toate cu aceeași greutate.

 

20 de filme celebre sau cu mult peste 20 de posibile vacante de neuitat

 

Filme cu Leonardo di Caprio

Încep, desigur, cu filmele lui Di Caprio. Iar primul loc care îmi vine in minte este The Beach, Ko Phi Phi Leh. Din păcate insula a fost închisa anul acesta pentru turiști. Se pare ca nu suntem specia potrivita pentru întreținerea acestui loc minunat 🙁

Castelul Nijo, este locul preferat pentru filmările de la Inception, un film care mie mi-a plăcut enorm. De fapt Japonia este pe lista de foarte multa vreme

Si, desigur, n-as pute sa trec peste superbul căsoi al lui Gasby din Great Gatsby, aka St. Patrick’s Seminary, Manly, Sydney, New South Wales, Australia.

Serii de filme fantasy

 

Lord of the Rings, Matamata, Pamantul de Mijloc

De fapt Lord of the Rings a fost filmat in mai toata Noua Zeelanda, știți voi: Rivendell, River Anduin, Grădinile Isengard toate in Wellington.  Serios, exista un site întreg care explica cum Noua Zeelanda este de fapt casa Inelului.

 

Harry Potter, Christ Church College, Oxford

Sunt doar câteva alegeri de făcut aici: Scotia, Tara Galilor sau zeci de locuri din Anglia. Dar cel mai probabil ar trebui sa ajungem la Oxford. Si nu doar de dragul lui Harry sau Hermione.

 

Seriile cărților lui Dan Brown

Tom Hanks a avut parte întotdeauna de locații senzaționale de filmări dar pentru mine, seriile filmelor făcute după cărțile lui Dan Brown sunt foarte aproape de sufletul meu:

Îngeri si Demoni: Vatican, Roma

Codul lui Da Vinci: Paris, Londra, Lincolnshire, Malta

Inferno: Florența, Budapesta, Istanbul, Veneția

Atât am de spus: aștept cu nerăbdare ecranizarea romanului Origini.

 

Bond. James Bond.

Evident, una din cele mai cunoscute serii de filme care au făcut înconjurul lumii. La propriu si la figurat. Drept pentru care, daca iți iei ca referință sa ajungi in toate tarile in care au fost filmate s-ar putea sa fie o provocare majora. Dar oricum: iată lista aici dragi fani ai agentului 007. Iar daca doriți sa o luați înaintea cinefililor: am auzit ca Dubrovnik ar fi orașul lui agentului in RISICO. Dar asta vom vedea cu ochii noștri diseară, in premiera, la cinema.

 

James Cameron’s finest

Daca nu ai pe lista sa ajungi in Hawaii pentru vulcani, ukulele, surf, monoii, sau mâncarea senzaționala atunci poate revederea Avatar sa-ti atragă atenția asupra minunatului arhipelag.

Un pic de musical nu strica niciodată

 

Daca cel mai fun film muzical de după Chicago, Mamma Mia!, a reușit sa atragă valuri de turiști in Skiatos, partea a doua o sa va împingă către Croația. Insula Vis este cea mai noua destinație din listele fanilor muzicii Abba.

 

Mafia, la ea acasă

Savoca nu are nevoie de nicio prezentare. Doar sa tastați The Godfather si căutare cazare într-o alta fereastra:)

Vacante si filme. Am lăsat ceva deoparte?

 

(Visited 45 times, 1 visits today)