Alergând prin cetatea Mureșului

Reading Time: 3 minutes

De obicei nu îmi setez niciun fel de teluri mărețe la începutul de an si nu am nici liste de rezoluții dar, in 2018, am făcut si lista si am setat si câteva stachete. Înafara de planul măreț de a vizita 250 de castele, cetăți si conace pana la sfârșitul anului, am setat si un target sportiv. Sa particip la minim doua curse de semi maraton. Ei bine, sunt cam leneșa :).  Nu par dar sunt 🙂

Adică am ajuns in luna mai si am vizitat doar 8 castele si conace (din 250?!) si n-am alergat nimic. Așa ca am revizuit lista duminica si am adăugat încă o cetate si un 10K. Si mă gândesc sa mă extind!

Știu ca nu e nici pe departe ce am setat la începutul anului dar, am avut parte de o experiență cel puțin interesanta: am alergat pentru prima data într-o cursa prin centrul vechi al unui oraș, ba chiar mai mult, am bifat aproape toate “must see” urile din Târgu Mureș, într-o ora. Mă rog, o ora si 12 minute.

Nu va sfătuiesc sa vizitați un oraș într-o ora, sa ne înțelegem.

Dar va sfătuiesc sa vizitați Târgu Mureș. Este un oraș frumos, aproape curat (daca n-ar fi aromele Azomureșului :O), cosmopolit, cu arhitectura superba, coline, cartiere noi si vechi si o superba gradina zoologica. Recunosc ca seara am fost la o bachata sus pe platoul Cornești.

Are si cetate 🙂 faina: a fost vis când am aflat ca traseul ne aleargă prin centrul ei. Chiar mă gândeam, cu o seara înainte de cursa, ca plimbându-ne la pas, ce romantic este tot ansamblul si ce harmalaie urma sa fie a doua zi. Si a fost: voluntarii de la MHM au făcut o manifestație din susținerea alergătorilor, la intrare erau câțiva stegari, înăuntrul cetății câteva fete din evul mediu dansau, jocuri, tricouri mov, fluiere, muzica, puncte de alimentare pline de apa, fructe si încurajări.

Apropos de încurajări, am văzut cei mai însuflețiți suporteri si cele mai OOB încurajări de pana acum. Sunt creativi oamenii, n-am ce zice 🙂

Despre Târgu Mureș zic așa:

 

  • Mergeți de-l vizitați pentru ca este superb;
  • De mâncat: Laci Csarda aka Tempo are cea mai buna mâncare din oraș, este la o distanta de sub un minut de centrul vechi. După cursa, am băgat urgent o friptura la 11:20:). Am lăsat prostiile la o parte si am băut o bere! (nu am condus)
  • In jurul orașul, in limita a 20 km sunt câteva castele si conace de văzut. Daca nu ajungeți, vi le arat eu 🙂
  • Cazarea a fost Trista grav. Ne-am lăsat gâdilați de booking si am ales Pensiunea Curtea Bavareza, care este exact la 6 minute de Piața Trandafirilor, de unde se dădea startul. Atât va spun: m-as caza oricând la Hotel Continental, așa comunistuț cum e, in loc sa mai cred review-urile de la bavarezi. Cred ca oamenii nu cunosc invenția secolului numita aspirator, ori șervețelele de curățat mobila/ceramica, sau orice altceva din gama. Altfel, la capitolul paturi stăteau bine: 4 intr-un apartament, 2 twin si 2 kingsize. Aveam loc de party. Daca angajam pe cineva la curățenie 🙂

Dar…exista niște apartamente super faine pe Airbnb, la același preț cu pensiunile centrale (25-40 Eur). Asta in caz ca ajungeți in weekenduri cu evenimente cum am ajuns noi, si e ocupat tot orașul.  Ca altfel, recomand cu drag hotel Imperial: camere maaaaari, sala de fitness, piscina, restaurant, tot ce trebuie.

  • ZOO: zic ca am văzut-o de 2 ori dar de fapt cred ca sunt trei (am spus doua ca sa mai bag o fisa). Este cea mai adevărata gradina zoologica din Romania. Zona destinata felinelor mari este uimitoare. Informațiile sunt multe si utile, peste tot. Iar spatiile destinate fiecărui locatar sunt atât de decente încât chiar nu te întristează. Mai ales alea de la șerpi, țestoase si tarantule :O.

Cam atât despre 2 zile in Târgu Mureș. Ar mai fi nevoie de încă doua pentru a experimenta Teatrul, Centrul Spa Apollo, Palatul Culturii si Castelul Teleki dar nu-I bai. Revin 🙂

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)