Rovinj, un orasel croat pe toate gusturile

Reading Time: 4 minutes

Daca am rezolvat cu Pastele, lucky us – care sărbătorim de 2 ori – ar fi cazul sa ne uitam puțin mai departe si sa stabilim ceva din vacanta de vara.

Si prin “Ceva” mă refer la destinație, măcar, daca nu tot tacâmul. Pentru ca da, nu ne lăsăm mai prejos nici anul asta si plecam cu doar o idee. Croația.

Iar una din destinațiile mele preferate, in Croația, este Rovinj.

Pentru ca a fost o experiență absolut fantastica. Mai întâi, am ajuns fără sa vrem. Dap, pentru ca ne apropiam de inserat si ne-am gândit sa ne oprim la o cafea si sa facem ceva browsing de cazări.

Guess what! Am ajuns in oraș in seara de dinaintea sărbătorii orașului. Dap, se sărbătorea Rovinj cu de toate: lume multa, rude, prieteni, turiști, restaurant pline, cafenele full, străduțe înțesate de oameni care alergau in sus si in jos si noi.

Noi doi si o motocicletă 😀 Pe malul marii, in port la Rovinj. Unde riscam sa si dormim, sau nu.

De ce? Pentru ca nu exista niciun loc de cazare in tot orașul. Am întrebat la cazări, infopoint, booking, Airbnb, tripadvisor, momondo…u name it! Un mare zero.

Si ne-am îmbrăcat din nou in cele 30 grade ale soarelui si ne pregăteam sa ne strecuram, daca poți cu un Varadero, afara din port, printre sute de mașini si alte motociclete. Si tocmai când ne îmbărbătam țipând ca poate vom avea noroc înafara orașului, am văzut un tatai care flutura un caiet si niște chei. “Zimmer Frei” sa trăiască!!!

Pe scurt, ne-am cazat la 20 m de port, in centrul vechi al orașului, intr-un garaj convertit in garsoniera. La 30 euro/noapte. Zic pe noapte pentru ca ne-a plăcut atât de mult încât am rămas 2 nopți.

In prima seara ne-am schimbat si in 20 min eram in centrul vechi căutând ceva de mâncare pentru ca eram leșinați. Faza e așa: am scos telefonul pentru 1 poza cu Biserica Sf Eufimia, pentru ca aduce a Veneția. Iar seara la culcare aveam 200 si ceva de poze si 1 film cu focurile de artificii.

Centrul vechi vibrează de dimineață pana seara, plin de străduțe mici si foarte mici. Întâlnești magazine cochete cu orice: de la produse pentru casa pana la bijuterii hand made si dulciuri, înghețate. Oh mama!

Restaurantele sunt geniale. Am admirat 2 zile La Puntulina care este fix pe stanca, deasupra apei. Doua motive ne-au împiedicat sa mâncam acolo: nu aveam rezervare (era plin pentru 2 săptămâni) si bătea vântul de iți ridica fata de masa cu tot cu mâncare. Iar eu aveam o rochiță pe care am plimbat-o pe străzile întortocheate. Înțelegeți opțiunea de ne retrage pe uscat, la Orca:)

Ziua, pentru plaja ne-am plimbat de la un capăt la celălalt al zonelor destinate din old town. Superb! Apa este minunata dar fără pantofi de apa n-ai ce sa cauți acolo. Daca vrei plaja cu nisip trebuie sa ieși din oraș. Nu mult, dar cat sa închiriezi o bicicleta.

Iar pentru ceva extra: Scuba Valdaliso! Este cel mai tare punct de SCUBA din Croația. Ei bine, poate exagerez dar poți sa vezi:

10 epave si 8 insule !! Este un vis pentru orice iubitor de scuba diving.

Iar daca reușiți sa va plictisiți de toate cele de mai sus, vizitați Fiordul Lim, cotat ca cel mai frumos loc din Peninsula Istria.

Rovinj e un orășel care se potrivește oricui: port, bărci, peste, fructe de mare, muzica de toate felurile, flori, restaurante, plaje, scuba, cultura, arta, poezie si…preferata mea: Gelato!

Treceți pe shortlist pentru vara asta si Rovinj, sau Croația cel puțin. Noi am făcut-o deja!

(Visited 294 times, 1 visits today)