Daca vrei sa afli superlativul pentru romantic, te invit pe La Digue!

Reading Time: 5 minutes

Trebuie doar sa mergi pe încredere si iți garantez ca te vei îndrăgosti, ca si mine, ca noi..

Cel mai bine începeți cu căutarea biletelor, pentru ca doar aceste preturi pot varia. Iar cele mai bune preturi la zborurile de linie le găsiți începând din 10 ianuarie si pana la sfârșitul lui Martie.

Deși, daca urmăriți atent websitul nostru 🙂 puteți găsi câteodată câteva chilipiruri. Sau cel mai bine sa va descărcați in telefon aplicația Hitlist. Doar ca aceasta nu are alerte.

Din momentul in care ați rezolvat biletele de avion, este cazul sa va ocupați si de transferurile interne. Recomand zborul pentru transferul inter insular. Zbor dus-întors pentru 2 persoane costa 199 Eur, Mahe-Praslin, plus biletele de ferry pentru La Digue 18 Euro. Costul total ajunge la 217 E versus 244 E de plătit pentru transfer direct Mahe-La Digue cu ferry.

Diferența, in euro, nu e deloc mare dar: in termeni de rău de mare, face toți banii din lume:)))

Iar in momentul in care ai ajuns pe insula, mirosul te induce in starea de vacanta instant: unt de cocos, briza oceanului, peste prăjit, curry, frangipani si, desigur, aroma de crema de plaja. Si cum ești deja amețit de acest mix de savoare 😊, vine si priveliștea…stii povestea cu Medusa si cu „n-o privi in ochi ca te transformi in stana de piatra”? Ei bine, orice bucățita de plaja, pe La Digue, te lasă înmărmurit de frumusețe, fără grai.

Apele verzi smarald, turcoaz, albastre ornate cu valuri înspumate ce săruta plajele nisipoase de un alb imaculat, te fac sa nu-ti mai pese de este dimineața sau apus. Nimic nu este mai romantic decât urmele pașilor îndrăgostiților pe nisipul fin, ce duc către o binemeritata leneveala la umbra răcoroasa a palmierilor, după o bălăceala in apa.

As fi putut sa-mi petrec cele 2 săptămâni doar in umbra junglei, sa fi închiriat 2 biciclete si sa fi dormit pe plaja doar ca sa nu pierd nici un moment in care soarele mângâie oceanul.

Dar n-am făcut-o :p Așa ca ne-am cazat in Gradina Raiului aka Bois D’Amour. Unde am primit si cele 2 biciclete: Coffee (a lui) si Cream (a mea).

De fiecare data când aud „Always better when we’re together” mă duc cu gândul la casa mea departe de acasă, pe La Digue.  Cu acesta ocazie tin sa le multumesc lui Birgitt si lui Alvis pentru ca ne-au povestit cum a luat ființă Bois D’Amour si pentru introducerea noii mele muze in surf: Jack Johnson.

Bungaloul este locul perfect in care sa te cazezi pe Insula in Seychelles! Îți oferă tot confortul necesar si de asemenea suficienta independenta in a-ti petrece cum vrei timpul liber. Tot aici găsești cei mai sinceri oameni care au mereu un zâmbet cald pe fata. Te fac sa ai senzația ca orice este posibil de la prima „buna dimineața” si pana la „petrecere frumoasa” in drum spre plaja.

Si daca iti este dor de animăluțele de companie de acasă, nu este cazul! Poti sa-ti alegi un companion temporar dintre Piros – the red fody, o pasare cântătoare care aterizează in bucătărie si ciocane in ceainic sa te facă atenta ca ii este foame; păsările punkiste – bulbul; sunbirds, un fel de colibri dar mai mari; găini; pisici sau, favoriții mei Geko.

Toți te vor aștepta in fata bucătăriei, pe pervaz, la ora cinei pentru curry time!

Iar daca nu sunteți împătimiți ai bucătăriei, va rog, încercați toate take-away-urile de pe insula. Favoritul nostru este Gala Take Away. Pentru doar 50 rupii poți sa mănânci orice fel de curry sau creole pe care-l dorești. Cu atât mai mult, aici găsești trei dintre produsele mele favorite home-made:

Numărul unu: chipsurile din banane (undeva la 13 rupii – aka – sub un euro)  – sunt combinația perfecta de dulce-sărat si crocant.

Locul doi revine desertului cu nuga de cocos – e de pe alta lume!

Numărul 3: banane caramelizate cu înghețata de vanilie…..

Si abia după ce ai mâncat la Gala, ești pregătit pentru curry (sau creole) de caracatiță la Chez Jules. Sa mori, nu alta!

Bine, e de 4 ori mai scump decât orice alt take away DAR: plusează la capitolul cea mai tare priveliște la malul marii – care nu este intr-un hotel de 5 * – si poti sa-l întâlnești pe Jules, o țestoasa gigant pe care o poți hrăni plus ca au cel mai proaspăt suc de fructul pasiunii din „gradina” proprie.

De fapt mâncarea este excelenta oriunde in Seychelles, dar preferata mea rămâne cea de peste super savuros gătita de Alvis. Ați ghicit, tot la Bois D’Amour!

O plaja pentru fiecare

Pe lângă toate  aromele, trebuie sa mergeți pe toate plajele: exista cate o plaja pentru fiecare.

Daca vrei sa înoți sau sa faci surf, plajele din sud est sunt pentru tine: Grand Anse, Petit Anse si Anse Coco.

Daca ești pasionat de kite, poți sa mergi in zona de nord vest, la Anse Severe, aproape de Port, lângă Domaine de L’Orangeraie si chiar mai in nord, după Patratan, Anse Patate, Gaulettes si pana la Anse Bannane (aproape de Chez Jules).

Pentru Snorkeling, recomand toate plajele întrucât, La Digue, este inconjurata de bariera de corali, dar preferatele mele le găsești aici.

Pentru nunti 🙂 cel mai frumos apus îl prindeți la Anse Source D’Argent iar rasaritul pe Grand Anse sau Petite Anse.

PS: Daca ar fi sa fac nunta pe LaDigue, as alege Grand Anse. (Acolo isi are locul inima, la reflux).

In concluzie, acesta este vacanta perfecta pe insula, privind la centura lui Orion, cu picioarele in apa, sateliții brăzdând cerul înstelat, observând Crucea Sudului si Semnul Săgetătorului cu ochiul liber. Valuri domoale, dorințe la stele cazatoare 💫, câteva beri reci si prieteni buni: astea’s momente prețioase pe insula 🌴.

Îmi doresc din tot sufletul, ca într-o zi, sa devin cel puțin “seisheloaica” :)))daca nu “digoisa”..

(Visited 25 times, 1 visits today)