Niciodata nu este prea devreme pentru rom!

Reading Time: 3 minutes

Cand am ajuns in Rep Dominicana, hitul verii era Danza Kuduro. Daca ati ratat-o, here you go: https://www.youtube.com/watch?v=wj4ukZFNEgs

Pe toate barcile se auzea melodia duduind la maxim. In excursia pe care am facut-o pe insulele Catalina & Saona am urcat pe barca la 8 am. Desigur, hitul verii ne-a asteptat. Si in timp ce incercam sa admiram peisajele ametitoare, hostessele de pe catamaran ne imbiau cu rom. Da, ati citit bine, rom. La 8 am! La raspunsul meu ca este prea devreme pentru rom, ei bine mi-au trantit-o: Niciodata nu este prea devreme pentru rom!

Aceasta a fost deviza vacantei de 8 zile in Dominicana!

Romul pe care l-am baut acolo … yummy, nu se compara intr-adevar cu nimic din ce avem noi pe piata. Productie locala. 90% pentru consum, 10% pentru export 🙂  Cine imparte… parte isi face. Sunt 2 marci populare: Brugal si Barcelo. Brugalul este cel care mi-a placut mie in mod deosebit. Brugal brun. Ghici ce au primit toti prietenii nostrii suvenir din Dominicana: yeap, Brugal Anejo brun.

M-as intoarce in Rep Dominicana peste vreo 10-15-20 ani. A fost pentru mine, prima excursie exotica. Si asteptarile nu mi-au fost inselate: vegetatie luxurianta, optiuni multiple de mini-excursii, sight-seeing pana cand te plictisesti, de toate pentru toti. Daca ati inceput sa ma cunoasteti cat de cat, ei bine, este clar care a fost preferata mea: excursia de o zi in Santo Domingo, capitala insulei. Prima strada din Lumea Noua, casa lui Cristofor Columb, casele “aristocratilor” care l-au insotit, catedrala lor, toate povestile care zac in zidurile acelea mi-au taiat rasuflarea.

Pe locul 2 in topul preferintelor mele a fost excurisa la Altos de Chavon. Acest mic sat de artisti, este cocotat in varful unor stanci. Da, peisajul este senzational caci esti chiar intr-un canion prin care trece raul Chavon. Nu este un canion natural ci s-a creat prin dinamitarea intentionata a zonei in sec XVI, cand au realizat acest drum “prin munti”. Toate cladirile din sătuc sunt facute cu piatra obtinuta din dinamitare asadar sunt superbe! Daca planificati o vizita in Dominicana, savurarea unei cafele cu o pisicuta la picioare aici este un must-have al vacantei voastre.

Ce nu mi-a plăcut in Dominicana? Ei bine, nu m-am simțit in siguranță. Fiind prima noastră vacanta exotica, am “jucat” la sigur: agenție turistica, complex all-inclusive, 5 stele, toata șarada. Am stat in Punta Cana la Dreams Punta Cana Resort. Daca voiai sa ieși din complex, rămâneai șocat de cantitatea impresionanta de polițiști, shot-guns si alte forme de “protecție” stradala care te făceau sa realizezi ca descoperirea tarii cu piciorul nu este o opțiune. Un locuitor din Rep Dominicana castiga la momentul ala 100usd/luna. Imaginează-ti ce mult iubeau ei turiștii, știind cat cheltuie un turist intr-un resort de genul Dreams Punta Cana .. Ei bine, simțeai in privirile lor “aceasta dragoste”.

Poate lucrurile s-au mai schimbat din 2012 …. Daca ați fost recent, aștept cu mare interes si curiozitate impresiile voastre!

(Visited 50 times, 1 visits today)