Gătind curry proaspăt pe insulele Oceanului Indian

Reading Time: 2 minutes

Pentru cei care vă bucurați de gătit la fel de mult ca si de gustatul diferitelor mâncăruri de pe planeta asta mare, aceasta (gătitul in vacanta) este o condiție normală ca uitatul la TV.

Ei bine, am început să gătesc curry și mâncare creole de prima dată când am ajuns pe insulă.

Dar de fiecare dată când ne-am întors am găsit ceva nou de gustat și pregătit;

De data aceasta voi lăsa aici o rețetă simplă cu o condiție: vă rog să fiți cu ochii pe  pisica sau pe orice alte animale de companie din jurul vostru, pe insule :))) principalul ingredient pentru acest fel de mâncare este pește sau fructe de mare sau orice altă carne.

Am lăsat puiul să se dezghețe și peste noapte am auzit un zgomot mare ca ceva care a căzut pe pământ și zgomot de pași și niște sunete ca si cum se tara ceva. În mijlocul nopții!

Am ieșit afară cu lanterna: “Cine-i? Pleacă de aici!”

Și l-am văzut pe hoț: ochii reci, mustața lui Adolf și cutia de pui din dinții lui!

“Pune puiul jos, felina pufoasa!”

Și, în același timp, am început  să râd cu voce tare și pisica sa speriat doar pentru a fura o bucată de pui și a lăsa tava în spatele ei.

Așadar, eu numesc aceasta rețetă “Curry cu pui furat 🍛

 

Pune-ti 1 ceapă tăiata mărunt în tigaia fierbinte cu ulei pentru a o căli și adăugați 2 linguri de curry mediu și o lingură de pudră de curry iute.

Se amestecă bine și se adaugă carnea (5 ciocanele de pui 🍗). Se prăjește la foc mic și se adaugă două, 3  mâini de legume tăiate cubulețe: fasole verde, ardei roșu, mango, varză și se amestecă. Adăugați două cești de apă și un pahar de bere și lăsați-o să fiarbă. Se condimentează cu 1 lingură de sos de soia.

Se fierbe orezul basmati cu puțină sare.

 

Într-un castron, puneți 2 linguri de orez cu 5-10 grame de unt sărat și curry cat doriți.

 

Pofta buna!

 

PS: Am făcut vinerea trecuta iar marți încă aveam ceva arome insulare plutind prin casaJ)

(Visited 18 times, 1 visits today)