Ce poți face într-o escapada de 2-3 zile la Izvoare? Cum, care Izvoare? Izvoare, Harghita ;)  

Am ajuns in localitatea Izvoare. Harghita dintr-o întâmplare 🙂 Mai exact se apropia vacanta corporatiștilor de 15 august si totul era deja sold out. Cum nu am vrut sa mergem la mare sau pe valea Prahovei (nu este nevoie sa mai argumentam de ce …), am căutat o alternativa. Încercând sa mă îndepărtez de zonele clasice, am realizat ca eu n-am fost niciodată in zona Harghita. Buun … Search booking.com Harghita si pac! in fata ochilor mi-a apărut Honor Villa. M-a sedus din start cu fotografiile de pe booking si nu am fost deloc dezamăgita.

Ba chiar realitatea a fost mult mai buna!

Oamenii au fost extrem de ospitalieri, au fost atenți la nevoile fiecărui omuleț din grup. După prima zi, deja ne știau prenumele si preferințele si totul a fost personalizat si ce sa mai .. ne-au răsfățat 🙂

In prima zi am ales sa lenevim pe lângă cabana dar a doua zi, i-am dus pe cei mici in parcul de animale sălbatice Ivo (www.vadaspark.ro). Omuleții de la Villa Honor au contactat parcul si la ora 10.00 ghidul ne aștepta la vila. Ne-a condus si  am făcut un tur de o ora – ora jumătate, plimbare la pas, timp in care am văzut: porc mistreț, vulpe, căprioare si cerbi. Si la ieșirea din parc ne-a dus la o mica herghelie privata, unde cei mici au putut sa mângâie căluți si ponei.

Cu totul, o experiența grozava si pentru cei mici si pentru cei mari.

După aceasta vizita, cu toții eram hămesiți așa ca am căutat un loc unde sa mâncam. Am nimerit destul de rău, la un han din zona așa ca am hotărât sa nu mai facem experimente si sa mâncam la vila noastră, unde gazdele ne-au așteptat seara cu ciorba si friptura de mistreț.  Si la desert: gogoșele cu gem. yummy 🙂

Vila este foarte child-friendly, așa ca daca nu vreți sa plecați in excursii in zona, puteți rămâne sa savurați o cafea sau sa-I lăsați pe cei mici sa joace tenis, badminton, șah, pe care le găsiți in recepție, nu trebuie sa le aduceți de acasă.

Daca sunteți mai aventuroși, ei bine Odorheiu Secuiesc este la doar 20 min distanta si puteți sa dați o raita prin oraș sa vedeți centrul istoric, tare cochet si sa mâncați o prăjitură delicioasa la cofetăria Alexandra.

Noi ne-am aventurat chiar pana la Corund, sa admiram maeștrii olari si sa mâncam la Hanul Arcso cea mai buna ciorba cu cartofi si tarhon. Yummy!