Dacă ar fi să plec în Scoţia ..

Reading Time: 2 minutes

… aş pleca în octombrie. Poate pentru că iubesc toamna, acel moment perfect în care să te cuibuşeşti într-un castel medieval să bei un scotch autentic la gura sobei J

Şi dacă aş pleca în octombrie în Scoţia, aş alege să zbor cu KLM pentru că au oferte foarte bune pe ruta Bucureşti – Edinburgh, cu o singură escală şi conexiuni bune.

Odată ajunsă în Edinburgh, aş sta o zi – două să vizitez oraşul, apoi aş închiria maşina să mă plimb prin Scoţia rurală, cea plină de castele.

Prima destinaţie: Perth. Acest orăşel, aflat la 111km de Edinburgh este vechea capitala a Scotiei. În prima zi as incerca sa bifez: castelul Scone (vechea resedinta a regilor scotieni), Castelul Stirling si Kildrummy, unde as inchide socotelile si m-as caza chiar in Kildrummy Castle Hotel (apr. 690 lei/noapte).  Un plan ambitios pentru o prima zi. Dar mi-as lua revansa in ziua 2 cand as lenevi in Dufftown Area si m-as indrepta spre Distileria Glenfiddich pentru o degustare.

Cu ultimele puteri, mi-as indrepta pasii spre Dufftown Tower View (apr. 690 lei/noapte)

Cu forte proaspete, in ziua 3 m-as duce spre castelul Urquhart si zona Loch Ness. Poate o gasesc pe Nessie 😉

Daca nu, oricum am ce vizita in zona.

In ziua 4 m-as indrepta spre nord, spre Inverness unde as vrea sa profit totusi de „castle trail” si sa mai storc 2-3 castele.

Daca timpul mi-ar fi permis sa mai stau in zona, atunci musai as fi schimbat macazul si m-as fi indreptat spre Glasgow. In drum spre Glasgow, care sunt convinsa nu mai are nevoie de nici o introducere sau promovare, caci in sine este un obiectiv musai, as fi oprit pentru o noua degustare de scotch La Gavulin.

Si uite asa, aventura mea scotiana ar avea si castele si scotch, degustari si legende. Daca ar fi sa plec …

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)