Mix & Match

Reading Time: < 1 minute

Știi momentul ala când alegi entuziasmat o destinație si începi sa cauți bilete de avion, cazări si …. Pfoa, iți pica fata? J

Ei bine, pentru momente din acelea descurajante in care te doare capul am un sfat simplu: mix and match!

Am pățit-o anul acesta când am ales sa călătorim in Lanzarote. Lanzarote in sine este foarte bine conectat cu Europa: zboruri din Madrid, Barcelona, Londra, cam toate orașele mari. Problema era segmentul Bucuresti – oraș mare si apoi conexiunea.

De fiecare data când caut bilete de avion încerc sa optimizez nu numai costul dar si perioada petrecuta in tranzit.

 

Pentru Lanzarote am ales Bucuresti – Londra (Gatwick) si Londra (Heathrow) – Lanzarote. Știu, trambalare mare. Daaar, bilet de avion la jumătate de preț fata de orice alta opțiune. Si când vorbești de 3 calatori, economia făcută este consistenta J Respectiv in cazul nostru, 500 euro/persoana.

 

Ma surprinde ca de multe ori, daca aleg aceeași companie pentru 2 zboruri consecutive pana la destinația finala, nu obțin nici un avantaj fata de a folosi 2 companii diferite. Așadar mix & match intre companii si orarurile lor de zbor pentru cea mai buna opțiune!

 

De exemplu pentru zborul in Zanzibar am ales flydubai (low cost) + Qatar Airways in loc sa iau 2 bilete Qatar Airways. Economie in jur de 250 euro/persoana.

 

Pentru toate acestea iți trebuie putina răbdare, un laptop si o cafea. Siii lumea e a ta! J

 

(Visited 4 times, 1 visits today)