Taormina, o bijuterie ascunsa ce te asteapta intr-un City break

Reading Time: 2 minutes

Am vizitat Sicilia in ianuarie, caci eu eram insarcinata si mi-era greu sa calatoresc multe ore cu avionul. Gasca vesela,  6 omuleti. Am ajuns in Palermo, am stat vreo 2 zile in care am explorat orasul, apoi am inchiriat masina si am inceput sa ne plimbam. Am vazut muuulte orase dar preferatul meu, de departe a fost Taormina.

Nu citisem nimic despre oras, nu cautasem pe Google asa ca impactul a fost cu atat mai mare cand am ajuns intr-un oras cocotat in varf de munte, cu casute cochete si frumoase, priveliste de-ti taie rasuflarea si povesti senzationale.

Ne-am cazat la Excelsior Palace Hotel, care sta semet in varf de munte, privind spre mare. O priveliste .. stiu tot spun asta, de-ti taie rasuflarea. In interior, ai impresia ca te-ai intors in timp, undeva in perioada interbelica. Totul este amenajat cu bun gust, nu ma intelegeti gresit, este superb, o bijuterie retro: camerele, receptia, gradina, chiar si barul care are toate geamurile din sticla si unde ai impresia ca te vei pravali de pe munte.

Taormina are restaurante si magazinase cochete dar scumpe. Branduri de lux, renumite isi defileaza cele mai noi colectii prin fata voastra dar si locuri ascunse, incarcate de povesti. Chiar peste strada de hotelul nostru am cunoscut un batranel simpatic care vindea vin intr-un magazin micut, cat o debara. Cu toate acestea, cred ca am stat 2 ore inauntru, caci batranelul ne-a vandut vreo 6 sticle de vin si multe povesti cu talc: cum s-au ascuns ei in timpul celui de-al doilea razboi mondial de bombardamentele aeriene, cum a ingropat bunicul lui sticlele de vin in pamant ca sa nu le prapadeasca invadatorii si chiar ne-a aratat sticle de vin care aveau peste 50 de ani vechime.  Am luat cele 6 sticle si le-am invelit bine in haine sa le putem pune la cala. Am avut emotii pana acasa dar au ajuns tefere.

Desi ascunsa in munti, Taormina a fost locuita inca din antichitate. Unul din locurile mele preferate din Taormina este Amfiteatrul Roman cu a lui priveliste naucitoare.  Construit de romani, amfiteatrul este inca folosit pentru spectacole de vara si arata impecabil. Greu sa-mi imaginez cum au reusit omuletii cu tehnologia din antichitate sa ridice acest colos la 204m deasupra marii.  Privelistea  .. ati ghicit, iti taie rasuflarea!

O destinatie numai buna pentru un city break cum ar fi cel de 1 decembrie.

Daca rezervati de acum biletul de avion, pentru 30 noiembrie – 02 decembrie, costa doar 343 lei/persoana (Bucuresti – Catania). O data ajunsi acolo, luati o masina si bucurati-va de aceste bijuterii arhitecturale.

(Visited 141 times, 1 visits today)