Temperamentul vulcanic se domolește cu apa de izvor la Băile Tușnad

Reading Time: 3 minutes

De când ne-am întors din Croația n-am apucat sa mai ieșim din casa: deh, cică după distracție vine si răsplata. Așa ca ieri ne-am gândit sa ieșim la o plimbare scurta cu motorul care aștepta cuminte, de 3 weekenduri. Dai cu cafea de dimineața, 2-3 ore de lectura si ne-am decis sa ieșim.

Doar așa, într-o doară, am văzut ca e rost de ceva nori si am zis ca e vreme perfecta pentru o plimbare cu casca pe cap. Si cum nici nu mă gândeam prea mult, o invitație la o porție de găluște cu prune a fost acceptata pe loc.

Unde se mănâncă cele mai bune găluște cu prune? La Tușnad, la restaurantul hotelului Fortuna. Delicioase!!!

Bine, ne si ridicasem nu de mult de la micul dejun si am zis ca nu leșinam de foame in 80 de km cat aveam de plimbat pana acolo. Problema a fost ca atunci când am ajuns, era fix prânz iar turiștii știau ce sa comande: supa de gălbiori cu smântâna, tocănita de vânat…pfiu. Dar nu, așa am stabilit, am rămas la găluștele cu prune. Si ca sa alunece ușor am luat si o limonada cu afine: curcubeu!!!

Trebuie sa va spun ca bijuteria asta de restaurant se afla fix la intrarea in Băile Tușnad cum vii dinspre Miercurea Ciuc, sau Bixad. Iar de 3 ani este un popas binevenit pentru foarte mulți participanți la evenimentele sportive din zona fie ei oameni, cai sau câini de atelaj.

In Tușnad, daca nu știați, sunt o grămadă de lucruri de făcut înafara tratamentelor balneare. Da sunt tratamente spa cu ape miraculoase, surse de izvor pentru ape de masa si tratament gârlă. Dar pe lângă asta sa va explic cum decurge timpul in Băile Tușnad:

In ianuarie-februarie au loc concursuri de atelaje cu câini nordici. Doamne cum ar face Feri daca ar ajunge aici alături de alți zeci de câini!!! Nici nu îmi pot imagina reacția unui malamut bezmetic, care nu merge cu mașina pentru ca e claustrofob, nimerind intre haite întregi de rude apropiate sau mai îndepărtate. Cred ca m-ar face sanie pe mine. Instant. Hai gata cu hohotele de ras :)))

Primăvara, din aprilie, începe sezonul de drumeții, iar la acest capitol, Tușnadul este un punct de plecare perfect pentru a descoperi sau redescoperi, după caz Tinovul Mohoș si Lacul Sfânta Ana. Daca nu ați ajuns pana acum in aceste locuri, va recomand din suflet sa o faceți.

Continuând povestea evenimentelor, vara se desfășoară semi maratonul “Tusnad Marathon” si competiția de triatlon, undeva in lunile Iunie si Iulie, puteți verifica pe site-urile de specialitate sezonul competițional pentru 2018, daca va atrage.

In toamna, octombrie 6-7, se tine concursul de aterizări punct fix cu parapanta, pentru cei care vor ceva mai multa adrenalina.

Iar din noiembrie tarziu se intoarce sezonul zăpezii, unde exista loc si pentru împătimiți ai skiului.

Din nou, recomand Hotel Fortuna pentru ca: pentru ca e frumos si mie îmi place. Si cam atât am apucat sa mai pozez întrucât ne-a prins furtuna de ieri pe drumul de întoarcere de a trebuit sa ne oprim sa aruncam telefoanele in top case pentru a salva materialul de lucru pentru acest articol.

Ca in rest: si acum ne stoarcem hainele :))))))

 

(Visited 24 times, 1 visits today)