Ghid de supraviețuire pentru corporatiști cu 22 zile de concediu pe an

Reading Time: 3 minutes

Da, sunt corporatista si am doar 22 zile de concediu pe an. Si cu toate acestea, anul acesta am călătorit in Viena, Paris, Lefkada, Lanzarote, am stat chiar si o săptămâna la munte si mai planific cel puțin 2 escapade. Iți las mai jos câteva sfaturi cum sa faci sa supraviețuiești cu 22 zile de concediu/an.

1. Afla care sunt sfintele zile libere!

Daca nu ai perioade fixe de călătorie stabilite si poți fi flexibil, afla care sunt sfintele zile libere ale anului in curs. Știi tu: Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie.. fa o lista. Vezi care sunt cele in care ai putea sa pleci. Nu, nu te indemn sa te duci pe valea Prahovei dar întotdeauna poți profita de o zi de vineri libera sa faci un City break grozav.

 

Roma, Milano, Florența, multe din orașele italiene sunt la maxim 50 euro/bilet/persoana așadar cu mult mai putini bani decât ai cheltui pe valea Prahovei poți sa iți încarci bateriile in orașe superbe.

2. 2+1 Gratis

Bun, ai ales perioada. Acum pândim ofertele aeriene. Multe dintre ele sunt sezoniere. Nu zic ca trebuie sa stai logat non-stop pe agenții de turism sau site-uri turistice. Te poți abona la un newsletter al unei companii care iți place sau poți sa-ti setezi o alerta săptămânala.

Ofertele încep prin martie, când oamenii încep sa călătorească. In martie găsești la oferta Europa. Apoi in vara încep sa fie oferte pentru destinații exotice care intra in low season, Caraibe de exemplu (Republica Dominicana, Cuba etc). Toamna se întorc ofertele pentru Europa (Grecia, Portugalia, Spania, Malta, Cipru) si încep sa crească preturile pe exotice.

Unele companii aeriene aduc un bonus pe perioada verii: 2+1 gratis (copilul călătorește gratuit daca cel puțin un adult plătește bilet integral). Daca sunteți părinți, este o economie considerabila la buget

3. Mix & match

Am constatat de multe ori, ca daca aleg aceeași companie pentru 2 zboruri consecutive pana la destinația finala, nu obțin nici un avantaj fata de a folosi 2 companii diferite. Așadar mix & match intre companii si orarele lor de zbor pentru cea mai buna opțiune!

De exemplu pentru zborul in Zanzibar am ales flydubai (low cost) + Qatar Airways in loc sa iau 2 bilete Qatar Airways. Economie in jur de 250 euro/persoana.

3. Citește cu atenție termenii si condițiile!

Deși te bucuri uneori când găsești un bilet de avion ieftin, citește cu atenție termenii si condițiile. Pentru ca s-ar putea sa ai surprize neplăcute: verifica sa ai bagaj, sa ai mâncare la bord (pentru zborurile lungi, peste ocean de exemplu), daca vrei sa ai loc garantat, verifica si condițiile acestea.

Citește cu atenție caci pana la urma este vorba de confortul tău si nu vrei sa începi vacanta cu nervii întinși la maxim!

4. Alege un loc de cuibusala deosebit!

Pentru cazare, am un sfat care ti se va părea haios dar funcționează! J

Înainte de a arunca ochii pe toate agregatoarele cu hoteluri si alte nebunii, caută pe Google – imagini pentru destinația ta cazare după cuvinte cheie specifice a ceea ce-ti dorești. Pe scurt, vrei bungalow in Caraibe, in Barbados? Caută cu imagini.

Vei fi surprins ce de opțiuni superbe vei găsi, pe care apoi le poți verifica cu ce agregator iți place: booking, agoda, tripadvisor, etc. Si neapărat caută fotografii cu locația si informează-te despre împrejurimi (daca mergi la plaja trebuie sa știi la ce distanta este plaja de cazare, nu?).

 

Si ultimul sfat: verifica-i! Pe toți! Verifica biletul de avion in 2-3 locuri, verifica si cazarea pe 2-3 agregatoare si direct pe siteul hotelului!

 

Vacanta plăcută!

 

(Visited 10 times, 1 visits today)