Glamping în România

Reading Time: 3 minutes

Tot stau pe gânduri dacă să merg în vacanta anul asta. Ideea de bază e clară: doar în România. Dar de unde glamping?

Păi dacă tot am stabilit terenul, rămâne să mai luam în calcul următoarele: distanțare, responsabilitate, prietenos cu mediul, relaxare și pentru că e cazul, un pic de glam (strălucire) chiar nu strică.

Am rămas că cel mai sigur pentru noi acum, este să ne cazăm în locuri mai aerisite, deschise și „doar pentru noi”. Așa că, un cort sună perfect. Dar cum noi suntem călare pe două roti, e cam complicat logistic să căram cortul după noi pentru câte două, trei zile.

Și uite așa am ajuns la ideea de glamping. Am făcut o lista de locuri de văzut, accesorizată cu zone de corturi și doza de răsfăț aferentă și a ieșit asta:

Nomadia Glamping Retreat

Încep cu Marea Neagra pentru că îmi lipsește plaja cu nisip. Nu spun că n-am putea să stăm pe marginea unui lac sau la o piscină cu apă sărată dar, vorba cântecului „marea, mă cheamă la ea”. Și am găsit pe plaja din Tuzla – nu m-as fi gândit nici într-o mie de ani la acest loc – cea mai noua bulă de glamping din România. Doar să găsim și datele lor de contact pe undeva.

Dacă nu, nimic mai simplu: apelăm la Tuzla Safari Glamping. Chiar dacă îi spune Safari, nu vedeți prea multe animale sălbatice dar sigur se poate petrece vacanța cu patrupedul din dotare sau puteți să vă jucați cu cei doi frenchie 🐾 ai proprietarilor.

DragonFly Gardens

Este scandalos de inedit. Pentru că nu ați crede că se poate. Dar există, în Brașov, o gașcă de nebuni care a organizat un glamping în mijlocul urbei. Doar la Kronstadt.

Wegloo

Mi-a plăcut atât de mult numele încât am decis să mergem indiferent de vreme. Pentru că la Azuga știm că e vremea schimbătoare dar, oricum, n-am mai dormit până acum într-un igloo. Ok, chiar și fără gheață sau poate doar în pahare 🧊🧊🧊.

Ursa Mică

Nu este cel mai glam din lista dar sigur are cea mai bună mâncare pentru că toate alimentele provin de la localnici: așa că mergem unde se dă sănătate pe pâine la masă, la Ciocanu.

Camping Fain

In Lunca Bradului, lângă Reghin, cei de la cel mai Fain avanpost Radio Guerilla adună artiști, în oaza de fericire pentru liniștea noastră. Așa că peste experiența de camping, se mai adaugă muzica bună și un vernisaj nemaivăzut, sub cerul liber.

Green Camp la Vadul Oii

Îl consider ca cel mai fresh glamping. Nu neapărat pentru locație sau cazare cât pentru conceptul eco și nu în ultimul rând, pentru gradul de aventură. Aici, relaxarea poate fi savurată cel mai bine după o mare porție de rafting. Rafting oameni buni!

Glamping Valea Iarului

Într-o poienița din Retezat, la 29 de km de Uricani, sub Iorgovanul au întins băieții de la Valea Iarului câteva corturi pe punți suspendate. Toate sunt mobilate, utilate și încălzite cu panouri solare. Perfecte pentru după alergarea pe traseele montane (minim 15 trasee în zonă?!).

Hotelul de Bumbac

Și-a luat omul lac, a făcut frumos de tot și e dulce așa ca graiul de la Ocna Șugatag. Ajungi, intri în cort, întinzi o undiță și cinstești cu Omu’ o pălincă și apoi restul e poveste de pescari. Nimic mai mult, doar un pic de farmec în Dărasca.

Iar ultimul și cel mai aproape de București, nu veți crede, este Huzur Glamping pe Domeniul Știrbey. Sunt 12 corturi în care puteți să experimentați cel mai safe “mers cu cortul” din lume. Nu ești nici în oraș, nu ești nici în pădure, nu ești în creierul munților ori la malul marii și poți să ajungi în sunet de claxoane cât ai zice Uber.

Go Glamping!

(Visited 394 times, 1 visits today)