Cel mai frumos zâmbet

Reading Time: 2 minutes

Astăzi nu am sa scriu neapărat despre o destinație încântătoare. Si nici nu am sa recomand evenimentele verii. Încă 😊

In schimb vreau sa va fac sa va gândiți la ce spune o mama când pleacă copilul de acasă. Sau la cum te întâmpina o prietena. Sau ce iți urează partenera la plecare, dimineața.

“Ai grija de tine!”

Când eram mica suna a amenințare atunci când ieșeam pe ușa, la joaca. Mai apoi era o rugăminte la care răspundeam cu “Da, da!” Iar astăzi, astăzi este tot ce vreau sa aud de la mama.

Cred ca ea este si unul din impulsurile mele de a calatori. Mi-a cultivat, oarecum inconștient, dorința de a cunoaște locuri si lucruri noi. De abia aștept sa mă întorc acasă, sa ii povestesc tot. Ea este prima mea audienta. Si tata este acolo, in inima mea. De fapt ii iau in calatorii pe amândoi, in gând. Si live pe WhatsApp. Sau pe Facetime.

“Cum este? Iți place, acolo?”

De fiecare data când ajung undeva primul sms zboară către mama. De fapt am făcut un grupuleț cu ei doi la recipienti 😊 Oricât de târziu ar fi, vreau sa știe ca sunt bine. Ca am ajuns in siguranță. Si mai am un obicei, atunci când ajungem la o cazare, instinctiv, caut ceva care sa-i placa si mamei. Camera, priveliștea, sau experiența imediata o privesc si prin ochii mamei. Când vad o bijuterie, miros o mâncare sau vizitez un castel, tot la ea mă duce gândul.

Tot de la ea am învățat sa aduc cu mine, înapoi acasă, cate o bucățica de tradiție din fiecare colt umblat. Cred ca ii place sa călătorească cu mine, chiar daca nu aproba întotdeauna.

“Ajungem Vineri”

Nici nu apuc sa anunț planul de vacanta ca mă întreabă “Si cat stați?”. Dar cel mai mult o interesează când ne întoarcem. Exact. In ce zi. Iar atunci când m-am întors, știu ca nu o interesează neapărat pozele si poveștile. Pe acelea le-a trăit odată cu mine. Știu ca s-a liniștit ca nu mai sunt pe drum, printre străini.

Iar cu bunica-mea e si mai si: “Ce bine, mama, ca mergeți aici, aproape!”, adică prin Europa. Știu ca sunt incantate când stăm împreuna si ne uitam la poze si radem de experiențele mele. Dar sunt conștientă ca nu le este ușor sa mă știe “tot pe drum”.

La mulți ani tuturor femeilor care ne așteaptă sa venim de undeva!

(Visited 78 times, 1 visits today)