Amintiri din Bruxelles

Reading Time: 4 minutes

Vorbeam zilele trecute cu Feri despre planuri, cum sa le mai organizam, si ce sa sărbătorim mai întâi si întâi. Serios: este Halloween, urmează 1 Decembrie imediat si se preconizează un Crăciun alb, alb, alb. La Revelion nici nu am ajuns! Si mi-am adus aminte de Bruxelles. Cum?

Zilele trecute scriam pe blog despre cele mai interesante locuri de a sărbători Halloweenul. Știți ca eram si pro Belgia. Iar întâmplarea face ca Feri se afla fix la Bruxelles, ieri:) Si brusc mi-am amintit cum a început totul de fapt.

Călătoria noastră, a început in Bruxelles!

Eram plecate cu treaba, desigur, si cred ca a fost unul dintre cele mai cool lucruri neprogramate din viața mea. Am învățat o grămadă din deplasarea aceea, atât despre business cat si despre noi, toate. Pentru ca am fost o adunătura de “poissons” incredibili:)

După seminarii si conferințe, seara o petreceam descoperind orașul. Sau mai bine zis orașele. Ca era Bruges sau Antwerp, tot erau la o distanta de doar 30 minute sau maxim 1,5 ore de Bruxelles, cu trenul. Uimitor! Știu ca nu a fost timp suficient sa ne plimbam in voie dar si pe alergatelea tot am văzut câteva lucruri si locuri.

Revenind la Bruxelles, va dau o lista cu câteva lucruri de văzut si vizitat neapărat. Si am sa va spun si perioadele in care este bine de mers.

15 Lucruri de făcut si locuri de vizitat in Bruxelles:
  1. Halloween party in oraș, in seara de 31 Octombrie. Daca nu aveți planuri deja:)
  2. Piața Mare din Bruxelles, este o colecție de clădiri uimitoare iar in August, se desfășoară festivalul florilor, unde se “întinde” un covor de flori cat toata piața, o data la 2 ani.
  3. Sa-ti dai întâlnire la Manneken Pis 🙂 dar merge si la varianta feminina, Jeanneke Pis. Amuzante..
  4. Trebuie sa mâncați midii in sos de vin! Oriunde.
  5. E nasol cu berea. E foarte buna, e la mama ei acasă iar degustările de bere… se lasă cu amintiri încețoșate dar documentate.Atât va spun, toata lumea are un smartphone cu camera:)
  6. Nici degustările de vinuri nu se lasa mai prejos.
  7. Muzeul Magritte este o încântare! De fapt toata Belgia este un cuib de muzee. Pe orice străduță găsești un locșor in care, măcar o cămăruța este muzeu.
  8. Vizitați Catedrala St Michael si Catedrala Gudula împreuna cu Palatul Regal.
  9. Ciocolata belgiana. Evident ca exista si Muzeul Ciocolatei. Dar cel mai bine îl vizitați după ce ați degustat cel puțin 8-10 feluri de trufe.
  10. Atomium: este o construcție uimitoare pe care nici nu o pot descrie in cuvinte, atât de futurista este, încă. 
  11. NEMO 33 – este cea mai adânca piscina acoperita in care poți sa faci scufundări libere in mijlocul orașului si sa iei si cina totodată. OMG!!! Știți regula: mâncați după scufundare 🙂
  12. Cartofi prăjiți! Sunt peste tot, țin loc de covrigii romanilor. Aici daca vrei sa iei ceva repede: o porție de cartofi prăjiți de la rulota. Si au zeci de sosuri.
  13. O plimbare in mini Europa. Nu este atât de chicios precum suna.
  14. Pentru mult verde, va recomand o plimbare prin Parcul Jubileului.
  15. Primăvara, se pot vizita Serele Regale. Este foarte aglomerat dar cu putina organizare se pot petrece câteva ore frumoase.

Pot s-o țin așa, cu enumeratul, multe pagini dar mi-e teama ca va pierd pe drum. Atât vreau sa mai spun: pregătiți-va camerele foto cu tot cu bateriile de rezerva si pantofii comozi pentru ca turul Bruxelles-ului este solicitant.

Iar acum ca mi-am adus aminte de trufe si Framboise, mă gândesc serios sa fac zilele viitoare o surpriza plăcută cuiva drag.

Înseamnă ca pornim la drum!

(Visited 54 times, 1 visits today)