Zuperika la microfon

Reading Time: 3 minutes

Avem multe de sărbătorit, mai ales ca ieri a fost 8 Martie, așa ca începem seria de interviuri într-o zi  cu „girl power”:) Prima noastră invitata este Zuperika, împătimita a fotografiei, călătoriilor si desigur de urmarit pe Instagram.

Ocazie cu care ii mulțumim:) pentru pozele din Thailanda! Sunt minunate dar, vrem sa aflam si câteva impresii care nu au trecut dincolo de lentila camerei.

De ce Thailanda?

Am ales Thailanda pentru ca nu am vizitat niciodată Asia si ni s-a părut cea mai interesanta si diversificata alegere. Am putut combina dorința de a vizita cu plajele pe care toți le-am văzut cel puțin o data pe Google.

Așteptări vs Realitate:

 Pentru zona de nord – Chiang Mai –  așteptările erau mici: multă mizerie, sărăcie și în mare parte eram pregătiți să ne ferim de tot.

A fost total opusul, am găsit un oraș așa cum iți închipui Thailanda, oameni simpli, zâmbitori, mâncare bună,  toate într-un decor minunat care combină vechiul cu noul.

Nu există stradă fără templu dar nu duc lipsa nici de mall, clădiri înalte sau cafenele occidentale.

Ziua este pentru vizitat, orașul cât si împrejurimile sunt pline de temple, cascade, trasee prin jungla, nu te plictisești.

Noaptea orașul se aprinde iar mirosurile de mâncare, muzica si străzile pline de tarabe, nu te lasă să te retragi devreme in cameră.

Către Ao Nang, in sud, am plecat cu gândul că vom găsi plaje cu nisip fin si alb, apă ireala, peisaje de vis, sălbăticie. Realitatea a fost că am făcut greșeli tipice de turiști și am plecat să vedem cea mai frumoasa plaja, Maya Bay, care este într-adevăr ca in poze doar că nu te poți bucura nici de peisaj, nici de apă, nici de nisip.

Ai loc doar să stai in picioare printre sutele de turiști, să intri în apa doar in locul permis, să faci o poza de grup cu toată plaja și poate dacă ai loc, să vezi si laguna. Noi nu am avut :))

In rest chiar am avut o experiență plăcută, cu plaje frumoase, plimbări cu barca, canoe, scuba diving, snorkeling. Am fi putut sta o veșnicie.

Cel mai cool loc din vacanta

Cel mai mult ne-a plăcut Doi Inthanon National Park. Am avut noroc și am prins o zi însorita în vârf, iar priveliștea este superba.

O mâncare bizara pe care ai încercat-o

Nu știu daca intra chiar la capitolul bizar dar diferit față de ce am mâncat până acum a fost pisica de mare și crocodilul. Am găsit și insecte prăjite dar nu am fost atât de curajoși 🙂

Ne-au plăcut fotografiile. In vacanta cum faci fotografii: telefon sau aparat foto?

Fac și cu telefonul și cu aparatul foto, mereu ne întoarcem cu prea multe fotografii 🙂

Ai o recomandare pentru viitori calatori in Thailanda?

Să meargă și in zona de nord a Thailandei pentru că merită, iar in sud să meargă pe insule nu atât de cunoscute, ca Tub, Chicken sau Samui. Sunt superbe și mult mai aerisite.

În principiu să experimenteze totul după propria persoana, să nu creadă tot ce aud.

Thailanda chiar e minunată!

Următoarea vacanta: încotro?

Avem in plan câteva orașe din Europa anul acesta iar in funcție de buget si de ofertele companiilor aeriene 🙂 poate zăpadă din ianuarie ne prinde din nou pe plajă 🙂

(Visited 17 times, 1 visits today)