Remedii anti plictiseala pentru escale lungi

Reading Time: 3 minutes

Poți sa faci un studiu pe oameni fără sa fi câtuși de puțin intruziv. Am avut la dispoziție 3 ore pentru ca pe restul 4 le-am dormit ca un liliac. Vai ce somn mi-a fost!

Ziceam ca am găsit suficient material sa împart in categorii calatorii ce așteaptă următorul zbor si totodata si remediile antiplictiseala:

Ronțăitorii de stres

Cum s-au dat jos din prima cursa, daca nu de la plecare direct, descalecă fix in primul restaurant/cafenea de parca acolo ar sta aparatul de ucis timpul. Si baga o masa copioasa. După care, mai respira pana la următorul fresh si tot așa din croissant in chipsuri si la ultima panica dinaintea zborului își aduc aminte ca trebuie sa fie hidratați. Si atunci se adaugă apa cu plus oferta de alune. După care se simt vinovați si nu mai iau decât o napolitana:)

Pont: cel mai bine va hidratati. Apa este super indicata atat in diminearea stresului cat si a senzatii de foame. Si nu baloneaza ca meniul de la BK 😉

Cititorii

Sigur au minim 2 cărți la ei. Una de citit pe zbor. Alta in escale. Si eventual scrutează si bookstorurile din aeroport. Plus revista lunara a liniei aeriene. Care le da o alta idee despre ce sa aprofundeze in timpul rămas via wifi. Si cine știe cate ebook-uri au descărcat in tot acest timp…

Boozerii

Hai noroc! Si un somn bun. Pentru ca aici vor sa ajungă sau.. nu;) ideea e ca-i înțeleg pe cei cu ceva teama de zbor pe care o “alina” cu euforia alcoolului. Țin minte primul zbor peste Atlantic:)))) văzusem la cineva un cocktail si apoi somn. Eu atât am putut: am vorbit ca o moara stricata 9 ore! Așa ca povestea cu alcoolul si zzz-urile nu e fail proof, va zic!

Koala people

Sunt cei cu regimul prietenilor pufoși: nani din primele 2 min de zbor. Se trezesc doar pentru a manca si apoi adorm la loc. Mai poate interveni si mersul la toaleta dar cam atât. La fel si in escale. Si tot timpul ii vezi căutând poziția perfecta de cuddling. Si aranjând dopurile de urechi, pernele, paturicile si alte lucruri care ajuta la un somn pufos, chiar si partenerii de drum:D

Pont pentru koala people: purtati cu voi un fular “tube”; tine si de acoperitaore pentru ochi, de cald, de perna si mai taie si din zgomot.

Duty-free addicts

Aici e grav: sunt in stare sa ia la picior o întreaga escala pentru a observa, compara si bate palma pentru cele mai diverse produse. Vor sa fie siguri ca nu au ratat nicio oferta, ca au acoperit lista întreagă de prieteni si dorințe personale. Va spun 5 ore de duty free ar putea sa nu fie îndeajuns pentru unii.

Pont: stabiliti un buget drastic si lasati cardurile la partener 😀

Smartphone addicts

Primul lucru pe care il fac este găsirea parolei de wifi si zona cu cel mai bun semnal. Al doilea cel mai important este măreața priza. Aleargă ca niște pisici urmărite căutând prize libere: pe sub scaune, pe lângă diverse coloane, șușotind cu barmanii pentru câteva minute de energizare.

Pont: faceti-va cadou un powerbank si un adaptor de priza;) lifesavers cu adevarat.

Pseudo antropologii

Sunt oameni care nu se plictisesc o secunda urmărind toți ceilalți oameni din jurul lor. Le studiază comportamentul si mai ca si-ar nota caracteristicile speciale doar ca încă nu știu sa facă o categorisire exacta. Pot sa petreacă cele mai lungi escale fără a avea alte nevoi de satisfăcut decât privitul in jur.

Întârziații

Ar trebui sa fac o descriere succinta dar n-am timp ca ne striga de la poarta deja: a 2-a oara!

V-am pupat!

 

(Visited 39 times, 1 visits today)