Sighișoara, stai ca vin!

Reading Time: 3 minutes

Ce vreme trista era vineri dimineață! Lipsa de inspirație am mai avut dar si ploaie si pauza in geniul creator..nu da bine. Așa ca m-am gândit sa mănânc ceva bun, care sa mă răsfețe. Si sa scap de griuri într-o baie multicoloră. Sighișoara, here I come!!

Pe scurt am plecat din casa fără cafea băuta, si cu Casa Cositorarului tastat pe waze ca sa nu existe dubii de direcție. Intr-o ora eram in parcarea de sub Turnul cu Ceas si căutam semne după care sa mă ghidez.

Nici un stres, direcții sunt peste tot plus ca din 100 in 100 de metri găsești un info point. Doar ca eu am primit un ghid mai altfel. Proaspăt trezit de sub un boschet, de lângă Biserica Mânăstirii, m-a acostat cu un mieunat gutural Monk (așa l-am numit eu).

După ce m-a plimbat pe lângă biserica, si a primit câteva mângâieri, Monk m-a lăsat sa mă îndrept către locul in care îmi aduceam aminte ca am sa găsesc minunatele prăjituri de casa de pe deal. Am găsit chiar mai mult: un mic dejun copios, suficient pentru 2-3 persoane, in douăsprezece variante.

Si am împărțit masa cu o felina. Era locul ei. Bine poziționată, ca o camera video: cum apărea un client, se făcea ca nu-l observa pana când nu se așeza sa comande si atunci: pac! In brațe la mângâiat.

După ce m-am saturat grav de mic dejun, cafea si profiterol cu gem de măceșe, am plecat sa consum caloriile: doar 6,8 km in cerc. Mă rog, si pe trepte pentru ca daca are ceva cetatea din  Sighișoara alea-s treptele.

Si am făcut așa un ocol de la Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Casa cu Cerb, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Scara acoperita, Biserica din Deal,  Turnul Frânghierilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Măcelarilor, Piața Cetății si Primăria.

Asa foame mi s-a făcut de la plimbarea astaJ)))) încât am aterizat in Casa cu Cerb pentru o ciorba si un cadou de despărțire: o felie de tort cu nuca pentru Bebs.

Si ca sa îmi aduc aminte cu plăcere, nota de plata vine cu o vedere din partea casei 😀

Săsisme drăguțe ca sa înțelegeți care-i treaba cu Sighișoara!

(Visited 91 times, 1 visits today)