Noua ne place sub apa

Reading Time: 3 minutes

M-am îndrăgostit iremediabil de snorkeling si scuba acum 5 ani, in Egipt. Marea Rosie are o fauna si flora unica in lume.  Imaginează-ti așa: daca începi sa faci scufundări si snorkeling si vizitezi in 10 ani muulte tari in care poți vedea pești, ei bine, toți peștii aceștia, pe care tu ii vezi in 10 ani ii poți vedea într-o singura sesiune de scufundări in Egipt! Așa mare este diversitatea faunei marine in Marea Roșie. Big love, like & ce mai vreți 🙂

Pentru scuba, am un singur sfat: go with NAUI!  Sunt 2 scoli de scuba, NAUI si PADI.  Deși acreditarea PADI (Professional Association of Diving Instructors) este  mai răspândita si găsiți instructori certificați PADI aproape in orice locatie de vacanta, eu personal nu sunt fan pentru ca acorda prea ușor certificatele de scuba.  1 ora de instrucție la plaja in Grecia si pac! Te-au aruncat in mare. Si in cazul in are ai un atac de panica sub apa sau te confrunți cu o situație periculoasa pentru viața ta … panica!

Ei bine, tocmai de aceea îmi plac cursurile NAUI (National Association of Underwater Instructors), caci sunt muuult mai responsabil făcute. Întâi o săptămâna de teorie (cate 2 ore/zi) care se finalizează cu un test. Apoi exerciții practice in bazin, ca sa te familiarizezi cu echipamentul si sa ai cat de cat o rutina la primul contact cu marea. Si da, abia apoi, scufundare propriu-zisa in mare.

Cursuri de scuba se pot face si in Romania, găsiți aici preferații mei, http://www.scubadiver.ro/.

Partea proasta este ca Marea Neagra are o vizibilitate foarte redusa, o flora si fauna cam “plictisitoare” din perspectiva acestui sport.  Dar sunt foarte multe locuri pe glob care te așteaptă sa îți arate adevărate paradisuri subacvatice.  Si odată ce ai deprinderile formate, poți sa te întrebi spre expediții serioase: epave, peșteri subacvatice…  un întreg univers ti se deschide.

Daca însă nu ești așa de curajos, dar iubești marea si vietățile ei simpatice, poți sa încerci snorkeling. Tot ce iti trebuie este un tub, ochelari si vizibilitate buna. După Egipt, al doilea loc care m-a impresionat a fost Lanzarote (Ins Canare). In loc sa lenevim la Papagayo, am stat cu ochii pe baracude, labride si alți pești tropicali viu colorați si jucăuși.

Topul meu cu 3 locații de vis in care am făcut snorkeling arata așa:

  1. Egipt
  2. Lanzarote
  3. Aruba

Care este topul tău? 🙂

(Visited 44 times, 1 visits today)