Fântâna Brazilor, ușa către Narnia

Reading Time: 3 minutes

Când ne plângeam mai abitir ca nu-i zăpadă de Crăciun, ca temperaturile sunt prea ridicate și că nu avem habar unde să mergem de Revelion, am deschis ușa către Narnia. De fapt, prietenii noștri dețin dulapul care deschide altă lume. Intr-o casă cocheta din mijlocul Văii lui Pavel. Un pic mai sus, pe deal, inainte de Fântâna Brazilor.

Știți de ce e frumos pe deal? Curge altfel timpul. Atunci când ninge, trebuie doar sa treci poteca din pâlcul de brazi, pe jos. Iar la intersecție, sa te așezi pe sanie. Si pana ai ajuns la baza dealului, ești din nou copil. Tinerețe fără bătrânețe!

Narnia

Evident ca exista. Indicațiile. Din centrul Văii lui Pavel trebuie s-o luați la dreapta către Vărșag si găsiți indicatoare pentru mai departe. De mers sunt vreo șase sau șapte kilometri până la Fântână Brazilor. Acolo, la marginea Taigaiei, prin poarta Tinovului ajungeți pe un pod de lemn.

Podul de lemn se traversează pe vârfuri și în cea mai mare liniște, sa nu sperii ursii sau șopârlele, după cum e vremea. Apoi, urmezi poteca.

Sa nu călcați pe lângă poteca! Sunt tot felul de creaturi care trăiesc in copacii bătrâni si care se ascund de oameni prin tufele de afine. Când am ajuns noi, dormeau demult. Dar vara, vara e alta poveste.

Fântâna Brazilor este chiar in centrul păduri de pini si molid. Intrarea in taiga este străjuita de pini înalți, înalți si vechi de sute de ani. Iar cum te apropii de Fântână, copacii devin din ce in ce mai mici. Pana ajung de înălțimea unui om normal. Ajung așa de mici ca sa poată fi date jos conurile pentru a se îndesi pădurea. (adevăratul motiv este pur științific si tine de tipul de sol, dar nu sună prea magic, nu-i așa?!)

Din loc in loc, pe marginea potecilor există îndemne pentru a ajuta tinovul. Toamna găsiți praștii și conuri puse la dispoziție pentru ajuta flora sa întinerească în cel mai jucăuș mod posibil. Dacă nimeriți conurile din pini, câștiga generațiile care vin după noi.

Un picuț de atenție

Iar vara, vara trebuie sa aveți grija la competiție. Tinovul este plin de fructe de pădure care mai de care mai atrăgătoare. Atât pentru noi cat si pentru ursi. Si nu e de gluma cu băieții aia! Găsesc afinele la fel de delicioase ca si noi. doar ca as spune ca mărimea contează in lupta pentru desert. Mergeți cu ghid, mai bine! Este un birou la 500 m de intrarea in Taiga.

Deci unde e Narnia?

Daca nu v-ați dat seama pana acum, Narnia mea este un ochi de taiga in mijlocul țării. O găsiți la zece kilometri de Corund, in Harghita. Si nu e chiar un dulap de trecere ci mai degrabă o pădure 😁 la Fântâna Brazilor.

Spoiler alert: e rost de distracție pe zăpadă!

(Visited 394 times, 1 visits today)