Cine îndrăznește sa meargă in capitala sarcasmului?

Reading Time: 3 minutes

Undeva in Europa este o capitala mica si cocheta, unde te poți plimba nestingherit pe străzi, te poți bucura de arhitectura, te poți plimba prin parcuri, te poți opri sa bei o cafea cu excesiv de mult alcool in ea:) sau poți sa fii tu cu gândurile tale, fără sa te împleticești in turiști, obiective si check-list-uri. Care credeți ca este acest orășel minunat pe care il descriu?

Dublin, capitala Irlandei este unul din cele mai cochete orașe pe care le-am vizitat. Sunt mare fan. Are de toate pentru toți, fix in proporțiile potrivite: pub-uri pentru cei dornici de petreceri zgomotoase, muzee pentru cei avizi de cunoaștere, clădiri vechi, superbe pentru cei care vor sa facă o plimbare cu obiectivul la ochi. Pentru a va bucura de ea, va recomand sa călătoriți primăvara, aprilie – mai sau toamna, septembrie – octombrie.

Locuitorii Dublinului sunt cei mai sarcastici dar prietenoși omuleți pe care i-am văzut. Fac haz de necaz in fiecare zi si au glumite in sertar si pentru turiști.  Noi am luat un taxi sa mergem in port sa hrănim focile. Mega bucurie, veselie, abia așteptam 🙂 In loc sa ne duca si sa ne ia banii, șoferul s-a uitat la noi ca la nebuni si ne-a replicat “Have you seen the weather? No seals on this weather” Uuups. Nu ne-a dat jos, a stat puțin de vorba cu noi, ne-a recomandat ce sa vedem si ne-a lăsat in fata închisorii Kilmainham. (pe care n-am putut s-o vizitam caci tocmai intrase ultimul grup si trebuia sa mai așteptam 40 de minute, ghinion).

N-am văzut noi închisoarea, dar iată ce va recomand daca mergeți intr-un city break in Dublin:

  • Mergeți la fabrica Guinness. Este foarte interesant sa vezi aceasta fabrica – muzeu si nu mai zic ca in costul biletului veți primi si bere gratuit.
  • Nu ratați nici Jameson. Ca si la Guinness, la Distileria Jameson aveți parte de un tur super interesant si da, degustare.
  • Mergeți din bar in bar pe Temple Street! Nu poți fi turist in Dublin daca nu încerci aceasta experiența! Toate barurile au free drinks pentru primele comenzi așadar va fi o provocare sa rezistați in mai mult de 2-3 baruri.

  • Ca sa mai ieșim din zona alcoolica, va invit sa descoperiți mai multe despre mitologia locala la Muzeul National al Spiridusilor. Neapărat sa cumpărați o carte cu legende locale! Sunt extrem de savuroase si vor fi o lectura senzaționala in drumul spre casa!
  • Hrăniți focile in port! Pentru câțiva euro, luați o găletușa de peste din port si va delectați privind grăsuțele foci. (nici pe asta nu am bifat-o din cauza vremii. Întrebați înainte la hotel daca sunt șanse sa vedeți foci in ziua respectiva).
  • Luați de la hotel ziarul local. Va fi o lectura super interesanta pentru ca irlandezii sunt maeștri ai sarcasmului.
  • Si neapărat sa încercați cafeaua irlandeza. Daaar sub nicio forma sa nu mâncați tocana locala… este de departe cel mai oribil preparat pe care l-am încercat vreodată.

  • Daca sunteți in vacanta cu copiii, nu ratați: Gradina Zoologica, Muzeul National de Ceara (deși nu este Madame Tussaud’s, poate fi o experiența simpatica) si Parcul Phoenix (unde animăluțele aleargă libere).

Așadar cine îndrăznește?

(Visited 84 times, 1 visits today)