Hermannstadt este pregătit pentru Crăciun

Reading Time: 3 minutes

Si eu la fel! Cu toate ca nu aveam in plan sa fac cumpărături de Crăciun, nu m-am putut abține 🙂

Am ajuns seara, pe la 6, in Sibiu si ne-am lăsat mașina la ceva distanta de centrul vechi pentru ca nu era niciun loc liber in toate parcările din jurul cetății.  Va sfătuiesc sa faceți la fel. Nu pentru ca neapărat senzațional sa faci mișcare si nici nu mă laud ca am făcut 5,5 km la pas prin târg. Plimbare încurajata de un langoș, pentru început :D. Târgul este vizitat de foarte multa lume, in special in weekend. Deci mai subțire cu locurile de parcare.

Iar la fiecare pas este bine sa te uiți mai mult in jos pentru ca sunt spiriduși care fug de lângă părinți in căutarea lui Moș Crăciun. Dar si când îl găsesc…Unii apuca sa ii spună lista, alții fac fotografii de ras începând sa plângăJ)) Serios, unul chiar se chinuia sa vândă poza magnetica scoțând niște sunete de mânat cămile. Am proba video!

Sa mă focusez puțin? Imposibil.

Pana sa ajung la târg, am avut impresia ca m-am maturizat. Am doua cuvinte: De loc!

In secunda in care am văzut luminile si proiecțiile de pe clădiri am început sa dau din pinteni sa mă scufund in marea de oameni care își întindeau gaturile la fiecare din cele 100 de căbănuțe. Dar sa încerc măcar!

Ce găsești la târg:

  • Atelierul lui Moș Crăciun: are câteva sesiuni pentru copii si părinți. Habar nu am ce se întâmpla înăuntru pentru ca ajunsesem in pauza dar, copii ieșeau incantați.

  • Globuri! Favoritele mele: de sticla, pictate, am si achiziționat unul. Si mai sunt din material textile, ceramica, lemn, pictate manual. Superbe.

Sfat: luați cate unul din fiecare! Pentru Crăciun 😀

  • Prăjituri. N-am ce sa spun decât ca sunt peste 25 de căsuțe cu prăjituri de casa. Si ca ne-am trăit un fragment de copilărie in piața, cu fetele pline de prăjitură cu vișine de se uitau la noi toți copii cu gurile cascade. Vis!

  • Vin fiert. Logic
  • Căciuli: de blana, tricotate, de fâș, de Made in Romania si de Made in China and friends. Merita.

  • Carusel! Daca nu era coada, deja pusesem ochii pe un ponei 🙂

  • Trenuleț pentru copii
  • Atmosfera de sărbătoare fără chici.

Mergeți la Sibiu pana de Crăciun sau chiar sa-l petreceți acolo, daca sunteți cu familia si prietenii. Este un oraș care știe sa petreacă frumos si sa primească musafirii așa cum trebuie.

PS: Băgați-va nasurile in fulare ca am stat in brațe la Moș Crăciun si a zis ceva de zăpadă!

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)