Cea mai noua destinație pentru snorkeling si scuba

Reading Time: 3 minutes

Acum 3 zile a apărut topul destinațiilor de travel in 2018 conform Lonely Planet.

Este foarte cool sa-l vizionezi online datorita fotografiilor. OMG, habar nu am daca voi reuși vreodată sa fac cinste camerei Iphonului din dotare cu asemenea spectacol vizual dar..am sa încerc.

Pe scurt: Lonely Planet zic ca e cool sa vizitezi Mexic, Coreea de Sud, Papua Noua Guinee, Africa de Sud, Malta, Spania si Germania.

Ma rog, asta a fost pe foarte scurt asimilând ceva informații si din topul 2017 al National Geographic.  Practic lista enumerata mai sus este numitorul comun al celor doua reputate topuri. Topurile integrale le găsiți aici pentru Lonely Planet si aici pentru National Geographic.

Mie mi-a atras atenția așa:

  1. La capitolul „Best Value destinations 2018” apar doua din destinațiile luate deja in calcul pentru vara 2018, un tur ceva mai lung, încă nu e pus la punct dar, se lucrează la el care include: Estonia si Polonia. Deci cumva, sunt de acord cu topul celor de la Lonely Planet.
  2. O alta competitoare puternica pentru destinație de city break in 2018, Portugalia, se regăsește in top 3 al tarilor de vizitat anul viitor. Iarăși, si aici suntem încă la capitolul „I wish”.
  3. La capitolul top 10 Orase de vizitat, 5 orașe din zece sunt din Europa. Aici simt cum se deschid noi posibilități de călătorie care ar trebui adăugate cumva tot la „Best Value”.

Si nu in ultimul rând am rămas, recunosc, spre rușinea si ignoranta mea, surprinsa de new entry-ul de pe locul 4, in topul tarilor de vizitat in 2018: Djibouti.

Evident am căutat pe all mighty internet of things si am aflat, pe lângă informațiile sumare din wikipedia, ca: este o destinație geniala pentru SNORKELING.

Pentru ca nu-i așa, nu știe multa lume de Djibouti. Si înafara de faptul ca nu e aglomerat pe țărm, unde înțeleg, din descriere, ca sunt niște plaje minunate, in apa nu prea întâlnești mulți umanoizi. Sunt câteva locuri de scufundări in recif care m-au inspirat serios sa mă gândesc la următoarea vacanta de iarna, in Cornul Africii.

In concluzie: pentru „la un moment dat” treceți pe lista de vacante Djibouti daca: vreți sa faceți snorkeling, diving, sa vedeți rechini balena si sa studiați epave scufundate pline de viața marina ascunsa.

 

Djibouti 2018

 

(Visited 1 times, 1 visits today)