Ferma de Măgărițe – must have pentru familiile cu copii mici

Reading Time: 3 minutes

Cel mai probabil, marea parte dintre noi a înlocuit orele petrecute la cinema cu ieșiri în parc. Sau cu plimbări pe trasee montane, cum fac mare parte din prietenii mei. Mai ușurele, mai așteptând vremea frumoasa, orice doar, doar găsim soluția pentru distracția copiilor.

Eveniment de Week-end

Că în timpul săptămânii nu ne este foarte la îndemâna, weekendul pare sa prindă culoare din nou. Iar una din recomandările inedite pe care le am este, să vă îndemn să faceți o vizită la o fermă de …măgărițe.

Imediat am să vin și cu câteva recomandări de locuri, nu sunt multe dar, sunt bune pentru inspirație.

Am aflat de pe Facebook, desigur. Un eveniment organizat de o crescătoare, în special pentru familiile cu copii și în particular pentru cei care vor sa afle mai multe despre consumul de lapte de măgărița. Da, este un lucru pe care suficient de multă lume îl face, așa cum am aflat la eveniment.

Laptele de Măgăriță

Este, contrar oricărei preconcepții, un lapte ușor, cu gust dulceag, lipsit de miros deranjant sau gust iritant. Se consumă crud. OMG! Da, și eu am fost un pic reticentă la nou dar, mi-a trecut repede. Cum am spus, nu are miros iar gustul este foarte fin.

Se recomanda consumul, în special, persoanelor care au nevoie de un ajutor în a scăpa de tusea măgăreasca. O știm prea bine!

Se spune că însuși Hipocrate și romanii l-ar fi consumat pentru beneficiile sale. Este un lapte foarte ușor de digerat. De asemenea, conține mai puține grăsimi decât laptele de vacă și un nivel ridicat de Omega 3 și Omega 6 și care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Laptele de măgăriță nu conține bacterii, ce a ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat. Substanțele naturale din laptele de măgăriță poate creste imunitatea și pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecțiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul. Acest lapte este recomandat copiilor, deoarece prin conținutul bogat în calciu protejează copii de infecțiile gastrointestinale.

Nu am studii, nu mă bag până întra-acolo încât să bag mâna în foc dar, povestea proprietarei fermei m-a impresionat.

Spunea, printre altele, că a reușit să își crească bebelușul născut prematur cu laptele de măgărița, recomandat pentru calitățile sale de creștere a imunității.

Oricum ar fi, la ferma din Mărtiniș, județul Harghita, ziua a fost a copiilor și a măgărușilor. S-a degustat și laptele. Se poate și cumpăra. La același preț ca și de la ferma din Huedin, județul Cluj, cam 100 de lei litrul. Să nu vă șocheze prețul! Înafara de toate beneficiile sale și de faptul ca poate fi consumat cei care suferă de intoleranta la lactoza, ca și mine, efortul de a lua 1 singur litru pe zi de la o măgărița, parcă face toți banii.

Atracția fermei de măgărițe

Au fost clar mini măgărușii. Măgăruși de plus. Exact așa arată micii locatari ai fermei. Sunt niște jucării reale, pufoase, drăgălașe, care stau la îmbrățișat. Și la milioane de poze. Din când în când, le mai dam câte o pauză de masa, atrași de mamele lor, în staul.

Cui i-e frica de Măgăruș?

Absolut nimănui! Ture întregi parcurse de copii călare pe măgarii din ferma. Și copii fericiți și părinți mulțumiți. O zi pe cinste.

Am mângâiat mini măgărușii, le-am dat de ronțăit paie din băluții pe care stăteam în curte și am făcut toate filmările posibile. Am degustat și felii de pită unsă cu untură și boia dar am plecat și cu suveniruri: turtă dulce în formă de măgăruș și săpun cu lapte de măgărița, pentru ten.

(Visited 289 times, 1 visits today)