Vietnam si aromele sale amețitoare

Reading Time: 3 minutes

In Vietnam am ajuns întâmplător, pentru ca am ratat vacanta in Thailanda:), alta poveste, alta data.  Nu pot sa povestesc mult despre orașele din aceasta tara pentru eu am stat doar in provincial Phan Thiet, mai exact in orășelul Mui Ne, o stațiune la plaja, la 5 ore distanta rutiera de orașul Ho Chi Minh.

Ce m-a frapat pentru prima data a fost aglomerația, gălăgia, mirosurile si inventivitatea lor. In Vietnam cum poate știți deja, toata lumea merge pe scuter. Cu așa densitate de populație, este varianta cea mai economica si rapida. Ce se poate căra cu un scuter? Toata familia (in jur de 4-5 persoane), butelii (in jur de 10), găini si rate, papornițe sau baxuri de apa. Este cu adevărat impresionanta capacitatea lor de transport.

Nu am stat foarte mult, doar 8 nopți dar am avut suficient timp sa bifam toate obiectivele turistice din zona Mui Ne: Dunele Roșii de nisip, piața locala cu aromele ei amețitoare, plantații de orez si sa ne plimbam cu scuterele in lung si in lat.

De departe, locul meu preferat din aceasta excursie a fost portul Mui Ne. Prima data când l-am văzut, a apărut ca o dunga albastra in zare si după prima curba s-a arătat in toata splendoarea lui: bărcuțe albastre, tradiționale, se întorceau in sat cu captura zilei. Captura se preda in ligheane, in fata “restaurantelor”. Orice client se îndreaptă întâi spre lighean, alege “marfa” si apoi modul in care o dorește gătita si cat bei o bere Saigon, pac! si prânzul sau cina. La desert va recomand clătite cu mango si sos de ciocolata.

Vietnam a fost o destinație «de îngrășat», in ciuda ideilor preconcepute cu care am plecat la drum. Dar tot ce am mâncat a fost absolut delicios: supele (pho bo) de pui, rata, peste sau vegetariene, orezul prăjit cu fructe de mare, noodles, crabi, homar, orice am gustat a depășit cu mult așteptările mele.

Mi-am promis sa mă întorc in Vietnam, sa fac si acele excursii “turistice” dar bucuria descoperirii acestui mic port nu cred ca se va compara cu nimic.

(Visited 15 times, 1 visits today)